Hirdetés

Elhunyt Curtis Hanson, a Szigorúan bizalmas rendezője

|

71 éves korában meghalt Curtis Hanson, az Oscar-díjas amerikai rendező, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint a Szigorúan bizalmas, a 8 mérföld és a Wonder Boys.

Hirdetés

Curtis Hanson már évekkel korábban visszavonult a rendezéstől Alzheimer-kórja miatt, most pedig 71 éves korában holtan találták Hollywood Hills-i otthonában, a hivatalos álláspont szerint halálának természetes oka volt. 

Hirdetés

Hanson első ismertebb rendezése az 1992-es A kéz, amely a bölcsőt ringatja volt, majd két évvel később Veszélyes vizekre küldte Meryl Streepet és Kevin Bacont. Az 1997-es, James Ellroy könyve alapján készített Szigorúan bizalmasért 9 Oscar-díjra jelölték, amelyből kettőt szoborra is váltott: az egyiket ő kapta a legjobb adaptált forgatókönyvért (Brian Helgelanddal megosztva), a másikat Kim Basinger a legjobb női mellékszerepért.

Későbbi munkái között tartjuk számon a 2000-ben megjelent Wonder Boys - Pokoli hétvégét és az Eminem nevével fémjelzett 2002-es 8 mérföldet is. Legutolsó filmje a 2012-es, Gerard Butlerrel készített Mavericks - Ahol a hullámok születnek volt, amelyet már nem tudott befejezni, így Michael Apted (Narnia krónikái: A Hajnalvándor útja) ugrott be helyette. 

Köszönünk mindent, nyugodjék békében! 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.