Hirdetés

Elhunyt Garas Dezső

|

Boldogságba, békességben, családja szerető körében tért örök nyugovóra a Nemzet Színésze, akit Kossuth-díjjal és kétszer Jászai Mari díjjal is kitüntettek.

Hirdetés

A Nemzeti Színház szomorúan adta köztudomásul, hogy hőn szeretett színészük hosszú betegeskedést követően, 77 évesen december 30.-án elhuynt. A Budapesten született színész, rendező életpályája során olyan klasszikusokat rendezett, mint a Csárdáskirálynő, Az ember tragédiája, A makrancos hölgy, az Üvegcipő, vagy épp az Üvöltő szelek és hetvennél is több játékfilmmel büszkélkedhet. Legjelentősebb filmjei közé tartozik az 1989-es Legényanya, melyet maga rendezett, írta a forgaatókönyvét és szerepelt is benne. A Színházi Adattárban regiszrrált bemutatóinak száma 108-ra rúg, több tucat tévéfilmmel szórakoztatta a nézőket. A Nemzeti Színház saját halottjának tekinti. Nyugodjék békében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.