Hirdetés

Meghalt Gesztesi Károly

|

A színész 56 éves korában, tragikus hirtelenséggel hunyt el.

Hirdetés

A Blikk és az Index információi szerint hazánk egyik legismertebb szinkronhangja, Gesztesi Károly éppen a budapesti Ferdinánd hídnál vezette az autóját, amikor rosszul lett, infarktust kapott és bár gyorsan kiérkezett a mentő, valamint hosszú ideig próbálták újraéleszteni, azonban nem sikerült megmenteni az életét. 

Hirdetés

Kritikusunk, Pavlics Tamás így emlékezett meg a színészről a Facebook posztjában: "Gesztesi Károly egyike volt azon embereknek, akiknek a hangjához elsőként nevet tudtam társítani a Hegylakó-sorozat Duncan MacLeodjának köszönhetően. Orgánuma olyan volt, mint egy jó meleg takaró, aminek örülünk, ha körülölel a fagyos napokon, de kisugárzásában is ott volt egyfajta közvetlenség, szeretetteljesség, nem hiába találták meg az olyan mesefigurák, mint Sully a Szörny Rt.-ből, Matuka a Verdákból, no és persze Shrek, akivel az idők végezetéig összeforrt. És persze ott volt Forest Whitaker, akinek jámbor, nagy mackó természetéhez nála jobbat nem is találhattak volna, filmszerepei közül pedig a Csak szex és más semmi Paskója mindenképpen a magyar filmgyártás emlékezetes mellékfigurái között marad meg. Nincs ez jól, hogy színészeink ilyen korán elmennek és egy Gesztesi Károlynak sem kellett volna még nagyon-nagyon sokáig, de az biztos, hogy emléke, hangja még hosszú évtizedekig velünk marad."

Legutoljára a Star Wars: Skywalker korában hallhattuk a Billy Dee Williams által életre keltett Lando Calrissianként. Nyugodjék békében!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.