Hirdetés

Elhunyt Grant Imahara, az Állítólag egykori mérnöke és műsorvezetője

|

49 éves korában halt meg a többek között a Star Wars-előzményeken és a Mátrix-filmeken is dolgozó szakember.

Hirdetés

Grant Imahara nevével legtöbbünk először valószínűleg a Discovery Channel egykor rendkívül népszerű, és legalább annyira minőségi műsorán, a MythBustersön - magyar címén: az Állítólagon - keresztül találkozhatott. Az elsősorban mérnökként tevékenykedő, tehetséges Imahara olyan hollywoodi produkciók létrejöttén dolgozott, mint a Mátrix-filmek vagy épp a Star Wars előzménytrilógiája, ahol többek között ő felelt a forgatások során R2-D2 működéséért is. Imahara mindemellett színészként is kipróbálta magát, ő volt például a Star Trek Continues sorozat Suluja.

Hirdetés

A fájó hirtelenséggel elhunyt mérnök halálát a Discovery Channel szóvivője erősítette meg a mai nap folyamán. A halál oka egyéb források szerint agyi aneurizma volt. Imahara több mint 200 Állítólag epizódot vezényelt le Kari Byronnal és Tory Bellecivel az oldalán, mérnöki tudását pedig különböző robotok és elektronikai eszközök fejlesztésével kamatoztatta pályafutása során. Mielőtt a tévéműsorok világába tette át a székhelyét, a Lucasfilm THX divíziójánál dolgozott, majd a szintúgy George Lucas alapította Industrial Light & Magic nevű, filmes grafikákkal és vizuális effektekkel foglalkozó cégnél tevékenykedett.

Nyugodjék békében!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.