Hirdetés

Elhunyt Ivan Reitman, a Szellemirtók atyja

|

A rendező 75 éves volt.

Hirdetés

Szomorú hírrel kell indítanunk a hetet. 75 éves korában elhunyt Ivan Reitman rendező, akinek olyan filmeket köszönhettünk, mint a Szellemirtók 1-2., az Ikrek, vagy éppen a számára Oscar-jelölést hozó az Egek ura. Reitman békésen, álmában távozott az élők sorából.

A családunk gyászolja egy férj, egy apa és egy nagyapa váratlan halálát, aki megtanított minket arra, hogy mindig a mágiát keressük az életben. Azzal vigasztalódunk, hogy filmes munkái nevetést és boldogságot hoztak megszámlálhatatlan ember életébe. Gyászunkban bízunk abban, hogy azok, akik filmjein keresztül ismerték meg őt, mindörökké emlékezni fognak rá.

- írja három gyermeke, Catherine, Caroline és Jason Reitman egy közös nyilatkozatban. 

Hirdetés

Ivan Reitman az akkor még Csehszlovákiában, Komáromban (Rév-Komárom, szlovákul Komárno) látta meg a napvilágot 1946. október 27-én, ám 4 évesen már a kanadai Torontóba költöztek családjával. Filmes karrierjében a nagy áttörés 1978-ban következett be, amikor produceri felügyeletével elkészült a Party zóna című vígjáték, amit egy évvel később az általa rendezett Dilibogyók követett. Ez megnyitotta előtte az ajtót a vígjátékok világában, aminek köszönhetően producerként és rendezőként olyan filmekben működött közre karrierje során, mint a Bombázók a seregnek, az Ovizsaru, az Ikrek, a Space Jam, vagy éppen a Csak szexre kellesz.

Sokak szemében mégis az 1984-es Szellemirtók miatt vált halhatatlanná, amelyben olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Dan Aykroyd, Harold Ramis, Bill Murray, Ernie Hudson, Sigourney Weaver, Rick Moranis és Annie Potts. Ez volt az év második legtöbb bevételt hozó filmje a Beverly Hills-i zsaru után, és két Oscar-jelölést is sikerült begyűjtenie.

Nyugodjék békében!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.