Hirdetés

Elhunyt Jean-Paul Belmondo

|

Egy újabb legenda hagyott itt minket - nyugodjék békében!

Hirdetés

A francia újhullám és úgy en bloc a francia filmtörténet egyik legismertebb és világszerte szeretett tagja hagyott itt minket. A közismert becenevén csak Bébelnek hívott Jean-Paul Belmondo karakteres és összetéveszthetetlen arcát az is ismerte, aki egy filmjét nem látta. Ha viszont láttuk Alain Delon kollégájának és egyben egyik legjobb barátjának akár csak egy alkotását is, nem csodálkozunk azon tovább, hogy miért kapott hosszú percekig tartó és szűnni nem akaró vastapsot a 2017-es César-gálán (ahol egyébként az életműdíját vehette át).

Hirdetés

Belmondo nevét az 1960-ban megjelent és a francia újhullám kezdetének tekintett François Truffaut-film, a Kifulladásig után ismerte meg a világ. Előtte is számtalanszor bebizonyította, hogy mennyire tehetséges és generációja egyik legjobb színésze, de az igazán nagy hírnév csak ezután jött. A Bolond Pierrot, a Borsalino, talán a leghíresebb filmje, A Profi, a Montreali bankrablás, A magányos zsaru vagy éppen a Nyomorultak. A tekintélyt parancsoló, stílusos és marcona detektívkarakterek örökre összeforrtak a nevével.

Jean-Paul Belmondót 88 éves korában érte utol a vég, de nevét nem fogjuk feledni, a filmtörténet egyik oszlopos tagja, az egyik utolsó titán volt. Jó utat kívánunk neki!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.