Hirdetés

Elhunyt Kelly Asbury, a Shrek 2 rendezője

|

Olyan klasszikusok köthetőek hozzá, mint a Shrek 2 vagy a Szilaj.

Hirdetés

Kelly Asbury hosszú évek óta vívott csatája a rákkal sajnálatos módon nemrégiben lezárult, ugyanis életének 60. évében végleg eltávozott közülünk. Asbury valódi iparági legendának számított az animációs filmek területén, hiszen nevéhez több mai napig nagy becsben tartott alkotás is kötődik. A háromszoros Annie-díjra jelölt író-rendező rendezői munkái közt megtaláljuk a Shrek 2, a Szilaj, a vad völgy paripája, a Gnómeó és Júlia, a Hupikék Törpikék: Az elveszett falu, valamint a tavaly napvilágot látott Undipofik című animációkat is.

Hirdetés

Pályafutása során Asbury story artistként is tevékenykedett, így a nevéhez ezen a téren is rengeteg szintén nagyszerű alkotás köthető, úgy mint az 1995-ben debütált első Toy Story, a Csibefutam, a Kung Fu Panda, a Madagaszkár 2, a Rontó Ralph vagy éppen a Jégvarázs. Íróként közreműködött a Disney 1991-es klasszikusa, a Szépség és a Szörnyeteg történetének megalkotásában, de ő jegyezte a rendezői krediteknél már említett Gnómeó és Júliát is.

Nyugodjék békében!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.