Hirdetés

Meghalt Koós János

|

A magyar énekes, színész és humorista 81 éves volt.

Hirdetés

A család az MTI-vel tudatta, hogy Koós János rövid ideg tartó betegség után, 81 éves korában hunyt el, így egy újabb nagy tehetségtől kell búcsúznunk. 

Hirdetés

Koós János pályafutása ugyanis nagyon színes és változatos: miután a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolán és a Zeneművészeti Főiskolán is végzett az Országos Pénzügyőr Zenekar tagja lett. Ezután indult be táncdalénekesi karrierje, számos fesztiválon vett részt és nyert, megkapta a legjobb énekes díját 1966-ban. Olyan slágerek kötődnek a nevéhez, mint a Kislány a zongoránál, a Sír a telefon és a Nem vagytok teljesen őrült. Az éneklés mellett azonban fontos volt színészi karrierje is - több filmben (Az oroszlán ugrani készül, A gyilkos a házban van) és sorozatokban (Kisváros, TV a város szélén) is szerepelt -, a Mikroszkóp Színpad tagjaként például parodizált is, rádiójátékokban és a televízióban is felbukkant, Hofi Gézával alkotott énekes-parodista duója pedig legendás volt. Nem mehetünk el szó nélkül leghíresebb szinkronszerepe mellett sem, hiszen ő szólaltatta meg a Macskarisztokraták című Disney-mesében Thomas O' Pamacskát.

Nyugodjék békében!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.