Hirdetés

Elhunyt Lippai László, Son Goku magyar hangja

|

A színész 62 éves volt.

Hirdetés

Újabb nagyszerű művész távozott az élők sorából. Hosszan tartó súlyos betegség után szerdán hajnalban ugyanis elhunyt Lippai László, a Madách Színház művésze és a szinkronszakma egyik kiválósága. A szomorú hírről a teátrum a közösségi oldalán tájékoztatta a nyilvánosságot. 

Hirdetés

Lippai László 1985-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, ami után a Madách Színházhoz szerződött. Több mint száz színházi szerepe közül a legemlékezetesebbek talán a József és a színes, szélesvásznú álomkabát főszerepe, a Cabaret Konferansziéja, a Chicagó Mary Sunshine-ja és Az Operaház Fantomjának Monsieur Andréja. A színész nagyjátékfilmekben (többek közt a Vademberek, a Hatásvadászok, a Te rongyos élet és a Hamis a baba című alkotásokban), valamint tévésorozatokban (például az Angyalbőrben, a Kisváros, a Drága örökösök, vagy éppen a Jóban Rosszban című sorozatban) is feltűnt.

Az egyik legfoglalkoztatottabb és legismertebb szinkronszínész volt, számos sztárnak kölcsönözte hangját pályafutása során, többek között Matthew Brodericknek vagy Semir Gerkhan figurájának a Cobra 11 sorozatból, de sokaknak valószínűleg a Dragon Ballból Son Gokuként, a Szörny Rt.-ből Mike Wazowskiként vagy A Gyűrűk Urából Pippinként marad mindörökre emlékezetes.

Lippai Lászlót a Madách Színház saját halottjának tekinti. A művésztől búcsúznak gyermekei, Anna és Levente, felesége, Krisztina, valamint a Madách Színház társulata - áll a teátrum közleményében. 

Nyugodjék békében!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.