Hirdetés

Elhunyt Makay Sándor

|

Jack Lemmon, valamint Zsákos Bilbo és Albus Dumbledore hangja 85 éves volt.

Hirdetés

Nagyon szeretnénk már, ha véget érne ez az esztendő és nem kellene több gyászhírt közölnünk. Hosszan tartó betegség után, életének 85. évében elhunyt Makay Sándor, Aese- és Gobbi-díjas színművész. Pályáját még 1958-ban kezdte a Csíky Gergely Színházban, majd 1962-től a Miskolci Nemzeti Színház, 1972-től pedig a József Attila Színház társulatának volt a tagja. 1987-től a Budapesti Operettszínházat erősítette. 1992-től szabadúszóként tevékenykedett. Vendégként megfordult a székesfehérvári Vörösmarty Színház, a Békéscsabai Jókai Színház, a tatabányai Jászai Mari Színház, a Karinthy Színház, az Akropolisz Szabadtéri Szí­npad, a Budapesti Kamaraszí­nház, a Soproni Petőfi Színház és a Pesti Magyar Színház előadásaiban is.

Hirdetés

Noha rendszeresen megfordult például a Gálvölgyi Showban is (a szintén nemrég elhunyt Józsa Imrével karöltve), a legtöbben mégis jellegzetes, kellemes hangjáról ismertük, amelyekkel gyakran szólaltatott meg kedves nagyapákat, vagy bölcs mentorfigurákat. Szinkron szerepei közül mindenképpen kiemelkedik Jack Lemmon,  A szomszéd nője mindig zöldebb mindkét részében, Albus Dumbledore (a színészváltozás ellenére) a Harry Potter-sorozatban, valamint Zsákos Bilbó karaktere a Gyűrűk Ura-trilógiában. Utóbbit eredetileg a Hobbitban is ő szólaltatta volna meg, de sajnos kora miatt már előfordultak ritmusproblémák, így a szinkronrendező, Csörögi István (szintén idei távozó) jobbnak látta, ha Ian Holmot Fodor Tamásnak adja. Ez pedig Makaynak egyben fájdalmas búcsúja is volt a szinkron szakmától, de az elmúlt években lehetett vele találkozni a saját maga által készített karikatúrái kapcsán. Nyugodjék békében!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.