Hirdetés

Elhunyt Marvin Hamlisch, Oscar-díjas zeneszerző

|

68 éves korában hunyt el Marvin Hamlisch amerikai zeneszerző, aki Oscar-, Golden Globe-, Emmy-, Tony- és Grammy-díjat is nyert, ráadásul minőségi munkái mellett még Pulitzer-díjat is kapott.

Hirdetés

A New Yorkban született zeneszerző olyan filmek dallamain dolgozhatott, mint a Woody Allen rendezésében készült Fogd a pénzt és fuss, Az utolsó harcos, a Sophie választása, a Banánköztársaság vagy a 2009-es Steven Soderbergh rendezte Az informátor!. Egyike azon keveseknek, akik tagjai az EGOT nevezetű társaságnak, melybe olyan művészek tartoznak, akik kaptak Emmy, Grammy, Oscar és Tony díjat is. Hamlisch az 1973-as Oscar-díjatádón három díjat is bezsebelhetett: kettőt (a legjobb betétdal, a legjobb eredeti filmzene) az Ilyenek voltunk című klasszikusért, egyet (a legjobb filmadaptáció) pedig A nagy balhé-ért. Az amerikai zeneszerző rövid betegeskedés után augusztus hatodikán hunyt el Los Angelesben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.