Hirdetés

Elhunyt Ray Liotta, a Nagymenők sztárja

|

67 éves volt a filmtörténet egyik legszemtelenebb gengsztere.

Hirdetés

Rendkívül váratlanul érkezett a hír, miszerint meghalt Ray Liotta, Emmy-díjas amerikai színész. Liotta a Dominikai Köztársaságban tartózkodott, mialatt legújabb filmjének, a Dangerous Waters forgatásán vett részt. A Deadline értesülései szerint a művész álmában vesztette életét.

Hirdetés

A 67 éves színész máig talán legkiválóbb, de mindenképpen legjelentősebb alakítását Martin Scorsese 1990-es gengszterfilmjében, a Nagymenőkben nyújtotta, egyúttal ezzel a szereppel robbant is be a köztudatba. Liotta pályafutása közel sem volt zökkenőmentes, ám a közelmúltban újfent egyre több és jobban sikerült produkcióban vett részt, olyanokban, mint A maffia szentjei, a Semmi hirtelen mozdulat vagy a Házassági történet. Mostanában fejezte be az Elizabeth Banks rendezte Cocaine Bear forgatását, és úgy volt, hogy a The Substance munkacímre hallgató Coralie Fargeat filmben is láthatjuk majd, Margaret Qualley és Demi Moore oldalán.

Legkomolyabb szakmai elismerését nem a nagyvásznon nyújtott teljesítményéért kapta, hanem 2005-ben Primetime Emmy-díjjal jutalmazták a Vészhelyzet című kórházi-drámasorozatban mutatott vendégalakításáért. Egyértelmű azonban, hogy a közönség nagyja a Nagymenők veszélyesen sármos Henry Hilljeként fog emlékezni a színészre, aki még Robert De Niro és Joes Pesci mellett is ki tudott tűnni. Scorsese gengsztereposza máig a zsáner egyik legmeghatározóbb alkotása, melyben Liotta a főszerep mellett a cselekmény narrációját is szállította - gyakorlatilag hiba nélkül.

Nyugodjon békében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.