Hirdetés

Elhunyt a legendás horrormester, Stuart Gordon

|

A Re-animátor - Az újraélesztő rendezője 72 éves volt.

Hirdetés

A mitologikus, gótikus horrorok kedvelői Edgar Allen Poe mellett Howard Phillips Lovecraft megkérdőjelezhetetlen munkásságát szeretik a leginkább, persze nem véletlenül. Ám Lovecraft művei rettentő nehezen adaptálhatóak a mozik vásznaira, mégis Stuart Gordonnak sikerült - nem is egyszer. A Tágra nyílt elme (From Beyond), a Dagon: Az elveszett sziget és a Re-animátor - Az újraélesztő tökéletes példaként szolgálnak, hogy potom pénzből is lehet nem csak lovecrafti történeteket, de maradandó, ikonikus horrorfilmeket is rendezni.

 

Hirdetés

Gordon debütáló rendezése volt az 1985-ös Re-animátor - Az újraélesztő, amivel azonnal berobbant a köztudatba. Habár mai szemmel nézve megmosolyogtatóak a foghíjas technikai megoldások, de ennek ellenére egy rendkívüli, feszült, fekete humorral is átitatott horrorfilmet tisztelhetünk benne, ami még manapság is megállja a helyét. Gordon ezek után, a fentebb említett két másik mozija mellett olyan klasszikus alkotásokat is letett az asztalra, mint A kút és az inga (Poe elbeszélése alapján), az Edmond vagy éppen a Halálra ítélve. Stuart Gordon 72 éves volt, nyugodjék békében!

Ti láttátok már a Re-animátort?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.