Hirdetés

Elhunyt Richard Donner, a Superman és a Halálos fegyver rendezője

|

Egy újabb legenda hagyta el az élők sorát.

Hirdetés

Szomorú hírrel kell zárnunk a mai estét: 91 éves korában ugyanis elhunyt a legendás hollywoodi rendező, Richard Donner, aki nélkül biztosan nem születhetett volna meg néhány a 70-es és 80-as évek legnagyobb és máig legismertebb klasszikusai közül. Halálát felesége, a producer Lauren Schuler Donner jelentette be, aki a halál okát azonban nem fedte fel. 

Hirdetés

A bronxi születésű filmkészítő a televízióban kezdte pályafutását, és olyan szériákhoz készített epizódokat, mint például az Alkonyzóna, a The Man from U.N.C.L.E., a Perry Mason vagy éppen a The Wild Wild West. Ezek hozták meg neki a várva várt sikert, ami után átnyergelt a filmvilágba, ahol aztán végleg beírta magát Hollywood történetébe. Neki köszönhetjük ugyanis az Óment, a Christopher Reeve-féle eredeti Supermant, a Kincsvadászokat, vagy a buddy-cop, és úgy az akciófilm zsáner egyik megkerülhetetlen alkotását, a Mel Gibson-Danny Glover párosával fémjelzett Halálos fegyver-filmeket. Utolsó filmje, a 16 utca Bruce Willisszel a főszerepben 2006-ban jelent meg.

Nyugodjék békében!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.