Hirdetés

Elhunyt Sir Sean Connery

|

A legendás színész 90 éves volt.

Hirdetés

Augusztusban ünnepelte 90. születésnapját minden idők egyik legnagyobb színésze, Sir Sean Connery, akinek akkor azt kívántuk, hogy még sokáig éljen erőben, egészségben. A mai napon azonban szomorú hírt közölt a nagyvilággal családja, hiszen a színészlegenda távozott az élők sorából.

Hirdetés

Sean Connery a skóciai Edinburgh-ben látta meg a napvilágot 1930-ban, egy egyszerű munkáscsalád gyermekeként. Az iskolát hamar otthagyta, hogy színésznek álljon, ám közben a hadsereget is megjárta, ahonnan azonban betegsége miatt hamar leszerelték. 1962-ben kapta meg máig leghíresebb szerepét, James Bondét a Dr. No-ban, a 007-es ügynököt pedig összesen hét filmben alakította, akivel gyakorlatilag egybeforrt a neve.

Emellett karrierje során többek között olyan alkotásokban is szerepelt, mint A szél és az oroszlán, az Aki király akart lenni, az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag, A szikla, a Vadászat a Vörös Októberre vagy éppen az Aki legyőzte Al Caponét, amiért Oscar-díjat is nyert a Legjobb Mellékszereplő kategóriában. Nyugodjék békében!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.