Hirdetés

Elhunyt Székhelyi József, Homer Simpson szinkronhangja

|

A Jászai Mari-díjas színművész 71 éves volt.

Hirdetés

Az Élet Menete Alapítvány közölte Facebook oldalukon a szomorú hírt, miszerint hosszan tartó betegségben elhunyt Székhelyi József, elismert színművész: "Sajnos ma elment alapítványunk másik alapítója is! Székhelyi József és Kézdy György mostantól ott fent folytatja a küldetést, és onnan vigyáznak ránk továbbra is, vezetik kezünket és tetteinket! Legyen emlékük áldott!"

Hirdetés

Karakteres hangja hiányában már sosem lesz a régi a Simpson család és a színpadról is legalább ennyire fog hiányozni a színházba járóknak. Az 1946. november 24-én született színész 1971-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Színészi karrierjét a kecskeméti Katona József Színházban kezdte, 1979-ben szerződött a fővárosi Nemzeti Színházba. 1983-tól a Madách Színház, 1992-1994 között az Arizona Színház társulatának tagja volt. 1994-ben Sopronban folytatta pályafutását, közben a Pesti Magyar Színház munkatársa is lett. 2003 és 2008 között a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója volt. 2014-től a Veres 1 Színház társulatában szerepelt.

Nyugodjék békében!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.