Hirdetés

Elhunyt Verebély Iván, Jászai Mari-díjas színművész

|

82 éves korában távozott el a színpadon és tévében egyaránt elismert színész.

Hirdetés

Verebély Iván halálhírét családja és a Centrál Színház társulata közösen jelentették be a mai nap folyamán. A közlemény szerint egy "türelemmel és méltósággal viselt betegség" következtében hunyt el a 82 éves színművész, akit többek között Jászai Mari-díjjal is jutalmaztak munkássága során.

Hirdetés

Búcsúzunk orvosunktól, barátunktól, színészkirály-királynőnktől. Verebély Iván családja és a Centrál Színház társulata mély fájdalommal tudatja, hogy Verebély Iván, Jászai Mari-díjas színművész, kollégánk és barátunk türelemmel és méltósággal viselt betegség után életének 83. évében elhunyt. Verebély Ivánt a Centrál Színház saját halottjának tekinti, végső búcsúztatásának időpontjáról később adunk tájékoztatást.

A színészt ugyan elsősorban színpadi szerepei kapcsán ismerheti és szeretheti a közönség, ám számos magyar játék- és tévéfilmben is találkozhattunk Verebély Ivánnal, úgy mint A Noszty fiú esete Tóth Marival, A veréb is madár, a Csak szex és más semmi vagy épp a Csíkos pizsamás fiú című produkciókban, de legutóbb a Dráka örökösök című tévésorozatban is láthatták a nézők.

Emellett a szinkronszakmában is maradandót alkotott Verebély Iván, többek között ő volt Mr. Bean, azaz Rowan Atkinson magyar hangja a Bean - Az igazi katasztrófafilmben, és rengeteg mesefilmbeli figurát is megszólaltatott.

Nyugodjon békében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.