Hirdetés

Eljárás folyik a Star Wars producerei ellen

|

Hirdetés

Akármilyen zseniális is lett az új Star Wars, (és különösképpen sikeres) jelenleg ez sem húzza ki a bajból. Sajnos a forgatás alatt Harrison Ford megsérült (eltört a lába), amikor az Ezeréves Sólyom egyik hidraulikus ajtaja véletlenül ráesett, ezzel pedig nagy kihívás elé álította a készítőket, hisz csak hetekkel később tudott újra munkába állni. Ez van, balesetek előfordulnak, még ilyen nagy produkciók esetében is, ezért kötnek a stúdiók horribilis összegekért biztosításokat. Az eset idén újra terítékre került, mert beperelték a Foodles Production Ltd.-t gondatlanságért. A céget - a producerek megbízásából - külön a Star Wars: Az ébredő erő miatt alapították. A feladata az volt, hogy felmérje, felkészüljön és megoldjon minden a forgatás alatt esetlegesen előforduló kockázatot, illetve eleget tegyen a jogi követelményeknek. Az angol egészségügyi és biztonsági bizottság szerint a Foodles Production azonban elmulasztotta a kötelességeit, most pedig négy különböző esetben is vizsgálatot indítottak ellenük. A vád szerint hanyag módon, vagy egyáltalán nem gondoskodtak a dolgozók biztonságáról. (Itt el lehet olvasni, hogy pontosan mik voltak ezek a kihágások.) A cég vezetőinek május 12-én kell megjelenniük a bíróság előtt, ahol szembesítik őket az összes vádponttal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.