Hirdetés

Lejárt a lemez - vége a Bakelitnek

|

Az HBO idén év elején mutatta be a Martin Scorsese és Mick Jagger nevével fémjelzett Bakelit című zenés drámáját, amely a droggal, alkohollal és erotikával túlfűtött '70-es évek egy különleges világába, a zenészek közé kalauzolta el a nézőket.

Hirdetés

A tíz részes első évadot jegyző készítők között az HBO szériáiban jártas olvasók két ismerőst is felfedezhetnek. Terence Winter és Martin Scorsese ugyanis egyszer már sikerre vitt egy régi, letűnt korban játszódó drámát a Boardwalk Empire - Gengszterkorzó képben, most azonban nem jött ki számukra a lépés.

Hirdetés

A meglehetősen drága, kimondottan a sorozathoz írt betétdalokkal súlyosbított produkció nem hozott a belé fektetett tőkével és energiával egyenértékű nézettséget, sőt, kifejezetten rossz számokat tudott felmutatni hétről hétre. Az első évad fináléja után a tévéadó berendelte ugyan a második évadot, de most mégis visszakoztak, és hiába lett volna reboot-olva a Bakelity (Vinyl), azaz kapott volna új irányt a történet, így sem érte meg folytatni.

Ez azért is meglepő, mivel az HBO híres arról, hogy bár egy bizonyos mérték alatt ők sem tolerálják az alacsony nézettséget, de a díjak, és a kritikai elismerések képesek pár évadra életben tartani az alacsony érdeklődés mellett futó sorozatokat is.

A Bakelit kaszája azért sem jó hír a tévéadónak, mivel újabb projektjük szerepelt le, és egyedül a Trónok harca tartja őket nagyon is látható helyen a nézettségi listákon. A George R.R. Martin könyvciklusából készülő széria azonban a pletykák szerint pár éven belül véget érhet, a pótlását pedig egyelőre nem tudja biztosítani az HBO.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.