Hirdetés

Elképesztő dokumentumfilm érkezik a Disney+-ra a Star Wars speciális effektjeiről

|

A Disney+ új sorozata az Industrial Light & Magic-et mutatja be, ami a Lucasfilm vizuális effektekkel foglalkozó részlege. Ők készítették a Star Wars trükkjeit is.

Hirdetés

A VFX céget George Lucas indította el 1975-ben a Lucasfilm részlegeként, hogy megalkossák az első Star Wars-film speciális effektjeit. Ezt követően az iparban az igazán úttörő vizuális trükkjeikkel szereztek hírnevet, számos filmes felkérést kaptak, Hollywood történetének legsikeresebb sci-fi és fantasy franchise-ain dolgoztak.

Hirdetés

Most a Disney+ Light & Magic dokumentumfilmje hat epizódon keresztül meséli el a cég történetét. A streaming szolgáltató szerint a show páratlan hozzáférést kínál majd a cég kulisszatitkaihoz.

A Star Warson túl olyan filmek készültek itt, mint az Indiana Jones, a Vissza a jövőbe trilógia, a Terminátor-filmek, a Harry Potter-sorozat, valamint a Marvel mozii és még több, mint 300 különböző alkotás.

Az Industrial Light & Magic-ről már 2010-ben is készült egy dokumentumfilm, de 10 év alatt óriási változáson ment keresztül a technológia, pláne, hogy 2012-ben a céget a Lucasfilm többi részével együtt megvásárolta a Disney.

A sorozat premierje július 27-én lesz a Disney+-on. Néhány szerencsés azonban már május 27-én megnézheti a Star Wars Celebration keretein belül. A panelen a VFX nagyjai fognak beszélni, Dennis Muren, Phil Tippett, Joe Johnston, Rose Duignan, valamint Lynwen Brennan, a Lucasfilm ügyvezető alelnöke és vezérigazgatója.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.