Hirdetés

Elkészült az Alien sorozat forgatókönyve

|

Noah Hawley fáradozásainak gyümölcse a Földön fog játszódni, és reflektálni igyekszik majd a társadalmi egyenlőtlenségekre.

Hirdetés

Az 1979-ben világhódító útjára induló Alien-franchise történelme felemásabb nem is lehetne. Míg az első két felvonás általános, alkalmasint imádatba forduló, kritikátlan tisztelet tárgya, a későbbi epizódokról, a spin-offokról jobb társaságban nem feltétlen illik beszélni. Jelzésértékű, hogy az előzményekre fókuszáló, 2017-es Alien: Covenant folytatásáról finoman fogalmazva is ellentmondásos hírek érkeztek. Ergo, abszolút benne van a pakliban, hogy a 2012-es Prometheus-szal megkezdett történet érdemi lezárás nélkül fog maradni.

Hirdetés

Ám most egy új, kósza reménysugár csillant meg: az illetékesek bejelentései alapján a rendezői munkálatokat is magára vállaló Noah Hawley (Fargo, Légió) befejezte egy, a Hulura szánt sorozat forgatókönyvét. Ennek pontos részletei még nem ismertek, azonban pár apróság már kiderült. Egyrészt, az alkotás a tervek szerint a nem is olyan távoli jövőben fog játszódni, és a helyszín az űr jeges végtelenje helyett a Föld lesz.

Emellett a mai trendeknek megfelelően a társadalmi kommentár sem maradhat el: a gazdasági-szociális egyenlőtlenségek témája garantáltan elő fog kerülni. Ezen felül elvileg a fő hangsúly nem a savvérű rémségeken, hanem a mesterséges intelligenciákon és a kiborgokon lesz.

Azt, hogy pontosan mikor is érkezik majd a végeredmény, még nem tudni, de a jól értesültek 2023-as debütálásról beszélnek.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.