Hirdetés

Élőszereplős film készül a Dampyrból

|

A szélhámos Harlan Draka kalandjai a mozik vásznaira költözik.

Hirdetés

A Variety számolt be arról a kifejezetten jó hírről a minap, hogy az olasz képregényvilág egyik gyöngyszemét, a Dampyrt megfilmesítik. Az idehaza is megjelent történetek nem arattak akkora sikert, mint az olasz csizmában, mégis az évek alatt jogosan vált kultikussá, és pontosan emiatt (is) annyira örömteli, hogy végre egy élőszereplős feldolgozást kapnak a félig ember-félig vámpír karakter történetei - legalábbis az első két képregényfüzet biztosan.

Hirdetés

A Dampyr eredetileg egy fumetti, vagyis olasz képregény a Mauro Boselli és Maurizio Colombo párostól, de az adott rétegből igencsak kiemelkedő. Főszereplője a szélhámos, dögevő Harlan Draka, aki a Balkánon a háború sújtotta népek kizsigereléséből tartja el magát, mígnem egy nap rá nem döbben, hogy ő maga egy dampyr (vagy damfír, ha az jobban tetszik), azaz félig ember, félig vámpír. A rácsodálkozás miatt páli fordulat következik be az életében, amely lehet nem tart már olyan soká…

A Dampyr filmet már el is kezdték forgatni Romániában és előre láthatólag 11 hetet fog igénybe venni a teljes levezénylés, a rendezői székben pedig Riccardo Chemello ül, akinek ez lesz a debütáló munkája is. A főbb szerepekben pedig olyan (eddig nem annyira ismert) színészeket láthatunk majd, mint Stuart Martin, a modell Frida Gustavsson vagy éppen a Harlant megtestesítő Wade Briggs. A film az első két képregényt fogja alapul venni, és ha minden jól megy, akkor jövő évben már láthatjuk is a mozikban. Hazai premierről még nem esett szó, egyelőre eléggé kérdéses.

Ti mit gondoltok, lehet benne potenciál vagy nagyobb lesz a füstje, mint a lángja?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.