Hirdetés

Első képek a Budapest noir-ból

|

Hirdetés

Hogy mi az a Budapest noir? Egy 2008-ban kiadott, amerikai detektívregények által erősen inspirált és azokból rengeteg esztétikai ismertetőjegyet kölcsönző magyar regény, amit Kondor Vilmos írt. Ezen regényből előre láthatólag a 2017-es év elején kerül mozikba az adaptáció, mely a Filmalap 900 milliós támogatásából készül, és melynek rendezője ugyanazon személy, aki az Amerikai rapszódia című dolgozatért is felelős (tudjátok, ez volt az a film, ami hazánkban készült, és amelyben  szerepel Scarlett Johansson is). A rendezőnő, Gárdos Éva több híres színészt összehozott a Budapest noir-hoz: Kulka Jánoson, Tenki Rékán, Mucsi Zoltánon kívül Kolovratnik Krisztián is szerepel, utóbbi egyébként a film főszereplőjét, Gordon Zsigmondot személyesíti meg. A regény és a belőle készült film egyaránt az 1936-os év Budapestjén játszódik, ahol Gordon Zsigmond, a bűnügyi újságíró egy halott prostituált ügyében kezd el nyomozni, melynek szálai nem várt helyekre (bár a műfajt ismerve, annyira mégsem...) vezetnek: felső körök, politikai figurák környékére. A film alapjául szolgáló regényt több nyelvre is lefordították: kiadták Lengyelországban, Franciaországban és az Egyesült Államokban is. Na de lássuk csak azokat a képeket: [gallery ids="83226,83227,83228,83229,83230"]

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.