Hirdetés

Supergirl-nap - a legemlékezetesebb Supergirlök

|

Supergirlt jóval kevesebb alkalommal láthattuk eddig mozgóképen, mint unokatestvérét, emiatt népszerűsége és ismertsége is alacsonyabb. A Super-család legfiatalabb hölgy tagját azonban önálló sorozata előtt is jó páran megformálták már.

Hirdetés

A képregény- és sorozatrajongók számára talán a Smallville című széria a viszonyítási pont, nem is csoda, ahogyan az sem, hogy ebben a történetben is feltűnt Supergirl. Azonban nem ez volt az első alkalom, hogy mozgóképen is láthattuk ezt a képregénykaraktert, hiszen számos filmben és animációs sorozatban is színre lépett már. Azonban nem sokan dicsekedhetnek el azzal, hogy eljátszották Supergirlt, mivel senki pályájában sem hozott igazán átütő sikert - eddig.

Hirdetés

Pinky Montilla (Supergirl, 1973)

Az 1973-ban debütált film az első "egész estés" alkotás, amelynek főszereplője Supergirl volt. Nagyon érdekelt volna, hogy a hetvenes években hogyan is képzelték el ezt a világot, de még fotókat se nagyon találtam erről a filmről. A története viszont, miszerint a főszereplőnek egy gigantikus békával, zombikkal és egy gonosz varázslóval kell megküzdenie, egyszerre borzaszt el és vonz magához.

Helen Slater (Supergirl, 1984)

Supergirl első feltűnésének sikeréről nem sokat tudni, az viszont elmondható, hogy második, és talán első igazán komoly fellépése nem aratott osztatlan sikert. A Helen Slater főszereplésével készült brit film mára már avíttnak hathat, de az azért sokat elmond a készítők szándékáról, hogy két nagy sztárt, Faye Dunawayt és Peter O'Toole-t is meg tudták nyerni a produkcióhoz. Az pedig csak külön pikáns, hogy a 2015-ös Supergirl sorozatban Helen Slater alakítja a címszereplő nevelőanyját.

Laura Vandervoort (Smallville, 2007)

A kanadai színésznő által alakított Supergirl csupán egy szezont volt képernyőn, de sok rajongóban és tévézőben így is mély nyomot hagyott. Laura Vandervoort személye nagyon hasonló Helen Slateréhez, hiszen mind a ketten úgy játszanak az új Supergirl szériában, hogy korábban maguk is megformálták már a karaktert. Csak míg Slater a jó, addig Vandervoort a rossz oldalra állt, és Kara egyik ellenségét, Indigot alakítja a történetben.

Melissa Benoist (Supergirl, 2015)

A végére maradt természetesen a legfrissebb Supergirl, akivel kapcsolatban ugyan még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de talán Benoist érheti el a legnagyobb sikert a címszereplő megformálásával. Superman unokatestvérének sorsa eléggé hányatott, és eddig akárhányszor is próbáltak vele élőszereplős alkotásban valamit kezdeni, valahogy sosem sikerült igazán jóra a végeredmény. Talán majd most megtörik a jég, és ezzel a szériával kerül fel (vissza?) a térképre Supergirl.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.