Hirdetés

Színházban az Ének az esőben

|

A Budapesti Operettszínház műsorán februártól látható a Gene Kelly főszereplésével készült, 1952-ben bemutatott musical klasszikus, az Ének az esőben feldolgozása, a tovább mögött pedig megtudhattok mindent a darabról, amit csak tudni érdemes.

Hirdetés

Ha meghallom, hogy Ének az esőben és/vagy azt, hogy Gene Kelly, akkor rögtön elkezdem dúdolni a film legismertebb dalát és azt képzelem, hogy a legendás színészhez hasonlóan én is a szakadó esőben teszem a lehető legnagyobb boldogságban. Talán nem vagyok ezzel az érzéssel egyedül, sőt egészen biztosan nem, hiszen a Budapesti Operettszínház februártól műsorára tűzi Harangozó Gyula rendező és Somogyi Szilárd társrendező elképzelésében az 1952-es kiváló musicalt. 

Hirdetés

A legelső premier február 17-én esedékes, amelyre már elfogyott a jegy, viszont az Operettszínház egészen április közepéig játssza a darabot, így senkinek sem kell aggódnia: nem fog lemaradni a látványos szteppjelenetekkel és klasszikus slágerekkel fűszerezett csodáról, amely a Szegedi Szabadtéri játékokkal közös produkcióban mutatkozik be. Az alábbi szereposztásra számíthat az, akinek felcsillant a szeme az imént leírtak miatt: 

Don Lockwood: Gömöri András Máté / Peller Károly / Adorjáni Bálint
Cosma Brown: Kerényi Miklós Máté / Serbán Attila
Kathy Selden: Jenes Kitti / Bordás Barbara
Lina Lamont: Szinetár Dóra / Kisfaludy Zsófia
Roscoe Dexter: Szabó P. Szilveszter / Ottlik Ádám
R.F. Simpson: Gálvölgyi János / Jantyik Csaba
Rod: Angler Balázs
Énekes: Mészáros Árpád Zsolt / Horváth Dániel
Dora Baily: Szulák Andrea / Sz. Nagy Ildikó
Beszédtanár: Csere László / Dézsy Szabó Gábor
Zelda Zanders: Kisfaludy Zsófia / Szabó Dóra
Lány: Katona Klaudia / Ábrahám Gabriella

Ha valaki esetleg nem ismerné a világhírű musical történetét, egy kis emlékeztető: "Az Ének az esőben feledhetetlen történet a show-businessről és a szerelemről. A történet szerint a némafilmek sztárja, Don Lockwood (Gene Kelly) és állandó partnere Lina Lamont (Jean Hagen) életük első hangos mozijára készülnek, ám kiderül, hogy Lina hangja elviselhetetlen a vásznon. Don barátja, Cosmo Brown (Donald O'Connor) a feltörekvő fiatal színésznőt, Kathy Selden-t (Debbie Reynolds) javasolja hangdublőrnek, akibe természetesen beleszeret a sármos színész."

Az Ének az esőben musicalre ide kattintva tudtok jegyet váltani, 1650 forinttól 13000 forintig terjedően. Jó szórakozást kívánunk előre is! 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.