Hirdetés

Érdekesség: A Bosszúállók károkozásának összege a valóságban

|

Minden idők egyik legnagyobb katasztrófájával járt volna a Bosszúállók című film végső ütközete, ha arra a való életben kerül sor.

Hirdetés

A valódi károkkal foglalkozó cég, a Kinetic Analysis Corp. számította ki, anyagilag mekkora lett volna a kár. Számítógépes modelleket és igazi előrejelzőket használtak a számításokhoz. A fizikai károsodás (pl. az ablakokon keresztül beugró Chitaurik, a nagy hal-hajó lezuhanása, a metróhálózat, más infrastrukturális károk, mint pl. a gáz, távközlési és elektromos rendszerek) az invázió alatt 60-70 millárd dollárt kóstál, a helyrehozási költségek 90 milliárdba kerültek és ha ezrek életét is hozzávesszük, a temetésekkel együtt a végső ár körülbelül 160 milliárd dollár. De kinek kellene kifizetni a számlákat? A KAC szerint a S.H.I.E.L.D.-et mentesíteni lehetne, mert ők egy kormányzati ügynökség. De kérdéseket vet fel, hogy a biztosító társaságok azzal érveltek-e volna, hogy ez egy "Isteni cselekedet volt"? Valamint elég megerőltető teológiai és jogi vita előzné meg a kifizetéseket. Ha valódi károkhoz hasonlítjuk össze a filmeset, a szeptember 11-i támadások ~83 milliárd dollárba, a Katrina hurrikán ~90 milliárd dollárba, Japánban a szökőár utáni újraépítések pedig kb. ~122 milliárd dollárba kerültek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.