Hirdetés

Érdekesség: A legendás Wilhelm Scream effekt

|

Ismert és számtalanszor alkalmazott ősrégi hangeffektről van szó: a Wilhelm Scream-et előszeretettel alkalmazzák a mai napig különböző stílusú és indíttatású filmekben, szinte legendává vált.

Hirdetés

A Wilhelm Scream lényegében egy karakteres, meghatározó halálsikoly, amelyet 1951 óta alkalmaznak filmekben. A Wikipédia tanúbizonysága szerint elkészítése óta közel nyolcvan (!) produkcióban kapott helyet, többek között olyanokban is, mint a Star Wars széria, az Indiana Jones széria, de feltűnik mesékben (Aladdin, Goofy, Toy Story, Herkules) és olyan nevezetes alkotásokban is, mint a Batman visszatér, a Halálos fegyver 4, vagy a Willow. A Wilhelm Scream az egyik legjellegzetesebb hangeffekt klisé, amit valaha is létrehoztak, a stúdiók pedig előszeretettel alkalmazzák projektjeikben. A jelenség megtekintése több, mint ajánlott a tovább mögött.

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.