Hirdetés

Eredetileg így végződött volna a Zsivány Egyes

|

Gareth Edwards rendező beszélt a film eredeti befejezéséről, és arról, hogyan változtatták meg.

Hirdetés

Ha esetleg még nem láttad volna a legújabb Star Wars filmet, a Zsivány Egyest akkor most szólunk, ez a cikk tömve lesz SPOILEREKKEL! A messzi-messzi galaxis első spin-offját nagy-nagy szeretettel fogadta a közönség, ami nem csupán a pénztáraknál, de az értékelésekben is megmutatkozott. Volt, aki egyenesen a legjobb Star Wars mozinak hívta az eredti trilógia óta, szóval a film egyértelműen feltudott nőni az óriási hypehoz. A rajongók többsége a Zsivány Egyes lezárásával is megvolt elégedve, de most Gareth Edwards elárulta, hogy eredetileg nem egészen így nézett volna ki a befejezés.

Hirdetés

A rendező az Empire Podcast-ben vendégeskedett, ahol némi magyarázatot adott a film utolsó perceiben történő eseményekre. Várható volt, hogy az újonnan megismert főszereplők hősi halált halnak a Halálcsillag terveinek megszerzése közben, ám volt arra utalás, hogy talán mégsem fog mindenki eggyé válni az Erővel. Múlt héten kiderült, hogy a Jyn Erso-t alakító Felicity Jones egy Zsivány Egyes folytatásra is leszerződött a Lucasfilm-el, amit a pletykák szerint sokkal inkább egy Luke Skywalker spin-offban teljesíthet. Persze a Zsivány Egyes befejezésének fényében erre nagyon kevés esélyt látunk, hiszen Jyn lázadótársaival együtt meghal a film végére. Most Edwards elárulta, hogy a forgatókönyv korábbi változatában valóban voltak olyan főbb karakterek, akik életben maradtak.

"Ez egy remek Disney szokás, nem? Az összes filmjükben meghal minden karakter a végére. Volt egy korai verzió, a forgatókönyv legelső változata, amelyikben nem haltak meg. Azt hittük, hogy nem ölhetjük meg őket, mert nem fogják nekünk hagyni. Szóval próbáltunk kitalálni egy olyan befejezést, amiben nem történik meg. Miután mindenki elolvasta, azt éreztük, hogy 'Meg kell halniuk, ugye?'. És mindenki egyetértett, 'Igen, de megtehetjük?'. Azt gondoltuk, hogy nem engedik meg, de Kathy Kennedy és mindenki más is a Disney-nél azt mondta, hogy 'Igen, így van értelme.' Muszáj volt nekik, hiszen nincsenek benne az Egy új reményben. Szóval onnantól kezdve megkaptuk rá az engedélyt, és végig azt vártam, hogy valaki majd megkér rá, hogy 'Tudod mit? Nem forgatnál egy extra jelenetet, ahol látjuk, hogy Jyn és Cassian rendben vannak egy másik bolygón és bla bla bla...' De ez sosem történt meg, senki sem kért meg rá, szóval megtudtuk így csinálni."

Pletykálták, hogy a film közel 40%-át átdolgozták az újraforgatások során, és hogy Tony Gilroy segített átírni a forgatókönyvet. Aztán a híresztelések egészen addig mentek, hogy az említett uriember szerepe annyira jelentőssé vált, hogy 5 millió dolláros fizetéssel térhetett haza, miután felügyelte Gareth Edwards-ot a film vágása során. Pablo Hidalgo, a Lucasfilm kreatív vezetője egy interjú során azt állította, hogy a film befejezésére nem voltak hatással az újraforgatások, de arról már nem beszélt, hogy pontosan milyen mértékben változott a Zsivány Egyes összképe, vagy hogy láthatjuk-e valaha a vágóasztalon hagyott jeleneteket.

Az elhalálozott karakterek egyike már biztos, hogy vissza fog térni, viszont ezúttal animált formában. A Lucasfilm bejelentette, hogy Saw Gerrera fel fog bukkani a Star Wars Rebels január 7-én debütáló kétrészes kiadásában, ahol ismét Forest Whitaker szolgáltatja majd a karakter hangját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.