Hirdetés

Erre számíthatunk a Jurassic World: Világuralom IMAX-ben látható exkluzív bemutatójában

|

Colin Trevorrow és az Industrial Light and Magic csapata tényleg nem spórolt semmin.

Hirdetés

Habár még nem kevesebb, mint egy egész esztendő választ el minket a Jurassic World: Világuralom bemutatójától, a Universal Pictures-nél máris elérkezettnek látták az időt, hogy elindítsák a dinós blockbuster gigantikus marketingkampányát, melynek természetesen részét képezi egy egyelőre kizárólag a Halálos Iramban 9 IMAX vetítései előtt hazánkban is bemutatásra kerülő, öt perces exkluzív ízelítő. Noha a földi halandóknak egészen június 25-ig kell várniuk arra, hogy megtekinthessék a film prológusaként is felfogható kedvcsinálót, a külföldi sajtó több képviselőjének, így a Collider szerzőjének, Steven Weintraubnak is idő előtt adatott meg a lehetőség arra, hogy beszámoljon arról, pontosan mi is vár ránk abban a bizonyos öt percben.

Hirdetés

"Az előzetes 65 millió évvel korábban, a kései krétakorban veszi kezdetét, ami alatt a film zeneszerzőjének, Michael Giacchinonak a zenei aláfestését hallhatjuk. A betekintő eleinte egy természetfilmhez hasonlóan hagy minket gyönyörködni a békés tájban és az azt benépesítő megannyi dinoszauruszban. Itt hét vadonatúj, a Jurassic-filmekben eddig nem látott dinófajt (Dreadnoughtus, Quetzalcoatlus, Oviraptor, Nasutoceratops, Iguanodon, Morus intrepidus, and Giganotosaurus) pillanthatunk meg, amiket az Industrial Light and Magic csapata keltett életre.

A játékidő felénél az addig nyugodt hangulat véget ér, mikor is testközelből vehetjük szemügyre, amint a T-Rex és egy Giganotosaurus feszül egymásnak, az életre-halálra szóló küzdelemből viszont utóbbi kerül ki győztesen. A földön elterülő zsarnokgyík tetemére nem sokkal ezután egy moszkító száll, ami el is kezdi kiszívni a hatalmas őshüllő vérét. Innen egy vágás következik, ahol 65 milló évvel ugrunk előre a jelenbe, mikor is egy erdő felett szálló helikopter igyekszik valahogy kézre keríteni az első Jurassic Parkban bemutatkozott és a Bukott Birodalom óta sikeres szökésben lévő T-Rexet.

Az üldözés végül egy autósmoziban ér véget, ahol a hatalmas állat a tőle megszokott stílusban ismételten szabadjára engedi a káoszt."

- Weintraub a beszámolója végén nem győzte dicsérni a szerinte tényleg áll leejtő módon jól kinéző CGI-t, melynek köszönhetően a dinoszauruszok olyan apró részleteit is tökéletesen kilehet szúrni, mint a franchise történetében először bemutatkozó kezdetleges tollakat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.