Hirdetés

A kaszkadőrködés evolúciója

|

Damien Walters egy videóban mutatja be a kaszkadőrök nem egyszerű munkáját.

Hirdetés

Kaszkadőrnek lenni nagyon nehéz, ha épp nem dobálják az embert jobbról balra, akkor verekedni kell, magas helyekről ugrálnak le és önként vetik magukat mozgó járművek elé, mindezt a maximális filmélmény érdekében. A kezdetek óta persze sokat változott a szakma, alkalmazkodott a megújult filmkészítési szokásokhoz és a mai napig egy veszélyes foglalkozásról van szó, de ezzel együtt legalább a biztonság is sokat fejlődött és szerencsére egyre kevesebbszer hallunk sérülésekről és halálesetekről. Mindez persze olyan profiknak is köszönhető, mint Damien Walters, aki rengeteg hollywoodi szuperprodukcióban vett már részt (Amerika Kapitány: Az első bosszúálló, Kick-Ass) és egy kis segítséggel készített egy videót a kaszkadőrködés evolúciójáról.

Hirdetés

Walterst amúgy tényleg felgyújtották, nem trükk, és gondolom mondanom sem kell milyen higgadtság kell ahhoz, hogy valaki ne kezdjen el pánikolni, miközben ég, sőt még szaltózni is maradt energiája. Az Assassin's Creedben ő volt Michael Fassbender kaszkadőrje - ha valaki emlékszik ő csinálta meg a valóságban a Leap of Faith ugrást is - így a látványos mutatványokat neki és tornász múltjának köszönhetjük.

Where's the floor? Oh right there it is

A video posted by @damienwalters on

A munkájáért már kapott nem egy rangos elismerést, legutoljára egy Taurus díjat vihetett haza a Kingsmanben nyújtott teljesítményéért, de a kaszkadőröknek továbbra sincs külön kategóriájuk se az Oscaron, se a Golden Globe-on, annak ellenére, hogy a mai napig kulcsfontosságú szerepet töltenek be minden akció film elkészülésében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.