Hirdetés

Ez a helyzet a Star Trek-sorozattal

|

Hirdetés

Jól járnak majd azok, akik kedvelik a Star Treket (még jobban, akik fanatikusan rajonganak érte), viszont a laikusok feltételezhetően kicsit össze lesznek zavarva a CBS döntése által. A 2017 januárjában induló vadiúj Star Trek tv-sorozatról már ejtettünk pár szót, ahogy azt is tudjuk, hogy a showrunner nem lesz más, mint a Hannibal agytrösztje, Bryan Fuller. Amit eddig nem tudtunk, az az, hogy bár hamarosan érkezik egy új mozifilm is (Justin Lin rendezésében), a szériának az égvilágon semmi köze nem lesz ahhoz, amit majd a nagy vásznon látunk. Értsd: más színészek, más történet, más attitűd (legalábbis gondolom), így senki ne várjon a sorozattól egyfajta kiterjesztését Lin filmjének, nem spin-offról lesz szó és nem is köztes sztorikról. Minderről a CBS igazgatója, Les Moonves beszélt egy konferencián. [caption id="attachment_83106" align="aligncenter" width="1024"]

star-trek-beyond-trailer-divides-fans-but-we-shouldn-t-write-the-movie-off-just-yet-is-755963
Részlet az idén bemutatásra kerülő, Star Trek: Mindenen túl című filmből.[/caption] Ez egyrészről jó, mert így lesz két, párhuzamosan futó, egymástól független Star Trek-sorozatunk. Lehet majd választani, egyiket, másikat preferálni, vagy akár mindkettőt fogyasztani nagy lelkesen és összehasonlítgatni. Amiért esetleg szerencsétlen döntés lehet az az, hogy az átlag nézőt esetleg összezavarhatja mindez (elsőre legalábbis) és "Felesleges!"-t kiáltva elpártolhat mondjuk a televízión futó szériától. Arról nem is beszélve, hogy a modern kor nézője már szinte teljesen hozzá van szoktatva ahhoz, hogy minden mindennel összefügg, hogy A S.H.I.E.L.D ügynökeiben láthatjuk A tél katonájában történtek hatását, és a többi, folytathatnánk a sort. Ám ez legyen a legkisebb probléma. Nem mintha annyira egybefüggő történetfolyamot láttunk volna Abrams-től eddig a Trek-mozikban, ahogy a harmadik epizód rendezője, Lin is kijelentette, nem fog ragaszkodni túlzottan a második részben történtekhez, a maga útját fogja járni. Annak, hogy a két címnek nem lesz egymáshoz köze, egyéb oka is van, mégpedig a következő: a Paramount kapta meg a mozifilm jogait, míg a CBS a sorozat jogait, így mindketten csinálhatnak a termékkel, amit akarnak, függetlenül a másiktól. Mindenesetre az ötletnek továbbra is örülünk, rég volt már Trek a televízióban (ha jól látom, a 2001-es Star Trek: Enterprise volt az utolsó próbálkozás, aztán kifulladt pár évre), és csak remélni tudjuk azt, hogy a karakterek lesznek olyan szimpatikusak, mint a mozifilmek (vagy a régi, Shatner-féle sorozat) szereplői. A sorozat 2017 januárja környékén fog debütálni, melynek oka, hogy az alkotók várni szeretnének a mozifilmtől számítva jó fél évet, hogy elkerüljenek minden értetlenkedést.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.