Hirdetés

Ezek a filmek kaszálták a legtöbbet a nyáron

|

Hirdetés

Idén könyvelhetjük el a második legnagyobb bevételt termelő nyarat, ami május elsejével indult és most a Labor Day-jel (munka ünnepe) zárult. 2014-hez képest 10,4 %-os volt a növekedés, főleg olyan filmek miatt, mint a Jurassic World, a Bosszúállók: Ultron kora és az Agymanók. Miután 2014 az elmúlt hét év legrosszabb nyári számait hozta, egy kicsit megkönnyebbülés volt az idei szezon. Egyelőre még nem lehet megmondani, hogy hány ember generálta a 4,48 milliárdos bevételt, amíg meg nem érkeznek a hivatalos átlag belépő árak, de sokan 518 és 530 millió közé teszik, ami jó a tavalyi 495-höz képest. A 2013-as számoktól azért még így is elmarad (4,75 milliárd bevétel és 587 millió néző).

chris-pratt-velociraptor-jurassic-world
Az idei nyertes stúdió a Disney lett, utána nem sokkal lemaradva kocog a Universal (ami ugyan nem meglepetés, de szokatlan, általában zárni szokta a nagyok sorát), együtt a bevétel 60 %-át tehették zsebre. A Sony és a Warner Bros. szorosan mögöttük, szinte holtversenyben, főleg az Aloha, a Pixel és Az U.N.C.L.E. embere rossz teljesítményének köszönhetik a nem annyira előkelő helyezést. Hiába, a Disney-t még egy olyan komoly bukta, mint a Holnapolisz sem tudta letaszítani a trónról, ellenben a Foxnak betett a Fantasztikus négyes reboot bukdácsolása, így ők az utolsók a nagyok táborában.
24 Avengers 2
Természetesen idén is a folytatások és a képregényfilmek uralták a mezőnyt, a legjobb tíz közé csak két eredeti alkotás, a Törésvonal és a Straight Outta Compton tudott beférkőzni, de utóbbit is igaz történet ihlette. A függetlenek idén nagyon szenvedtek, soknak nem sikerült megtalálnia a saját közönségét (Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni és The D Train). Egyre terjed az a felfogás, hogy az emberek sokkal inkább elkezdtek a Facebookról és a Twitterről tájékozódni, inkább mások véleményére hagyatkoznak és lassan már senki nem szeret csupán egy előzetes és szinopszis alapján dönteni, ezért történhettek még ilyen masszív bukások.
Szinte egy azonnali hatásról beszélhetünk. Szerintem sem az időjárásnak, sem a legfontosabb híreknek, sőt természeti katasztrófáknak sincs ekkora befolyásuk. Egy filmnek mindenét be kell vetnie a közösségi hálókon, hogy minden a terv szerint haladjon.
- nyilatkozta Paul Dergarabedian, a Rentrak fő médiakutatója.
Minions 01
A legfontosabb mérföldkő azonban, hogy egyszerre három film is (Bosszúálló: Ultron kora, Jurassic World és Minyonok) átlépte az 1 miliárdos álomhatárt nemzetközi szinten. A teljes év teljesítménye azonban még várat magára, hisz olyan nagy esélyesek jönnek még idén, mint az új James Bond, a Spectre, Az Éhezők viadalának befejező része és természetesen a Star Wars: Az ébredő erő. A jövőben várhatóan a Disney nagyon el fog húzni a többiektől, mert a már bejáratott képregényei mellett a Star Wars projekttel nagyokat kaszálhat. Emellett roham tempóban folyik a digitalizáció, ilyen tekintetben 2015 forradalmi volt. Emelkedett az IMAX formátumban felvett filmek száma és a konvertált 3D-vel sem dobálóznak már annyira szívesen a stúdiók, mert rájöttek, hogy a nép annyira nem kajálja őket. A 10 legsikeresebb film nyáron (van ami még bőven fut a mozikban, természetesen ezeknek a számai még emelkedni fognak):
  1. Jurassic World (647 millió)
  2. Bosszúállók: Ultron kora (457 millió)
  3. Agymanók (349 millió)
  4. Minyonok (329 millió)
  5. Tökéletes hang 2 (183 millió)
  6. Mission: Impossible - Titkos nemzet (182 millió)
  7. Hangya (174 millió)
  8. Törésvonal (154 millió)
  9. Mad Max - A harag útja (153 millió)
  10. Straight Outta Compton (még nincs adat, premier múlt héten volt, de hétvégi becslések 120-140 millió közé teszik)
(A felsorolt adatok csak az USA és Kanada régiókat foglalja magába, a számok dollárban értendőek.)
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.