Hirdetés

Ezeket lehet tudni a Jurassic World 2-ről

|

Colin Trevorrow mesélt arról, hogy mit várhatunk a Jurassic World 2-től.

Hirdetés

2015-ben látványosan tértek vissza a dinoszauruszok a mozivásznakra, a Jurassic World pénzügyi sikerei láttán pedig nem volt kérdés, hogy érkezni fog a folytatás. Az újjáéledt franchise szemlátomást nem kíván túlságosan elhatárolódni az eredeti trilógia alapmotívumaitól. Az 1993-as Jurrassic Park-hoz hasonlóan a tavalyi film is a dinóparkként üzemelő szigeten játszódott, ahol hamar elszabadult a pokol, a folytatás azonban úgy tűnik már Az elveszett világ vonalát követi és a civilizáció sűrűjébe pakolja az őshüllőket.

Hirdetés

Egy spanyol filmfesztivál során kapták mikrofonvégre Colin Trevorrow-t, aki a folytatást már nem a rendezői székből fogja dirigálni, csupán producerként segíti a munkálatokat. Trevorrow saját filmjének központi elemeiről, és a 2018-ban érkező második rész tulajdonságairól beszélt.

"Párhuzamot vonhatunk majd aközött, hogy hogyan bánnak manapság az állatokkal, és a dinoszauruszokkal a filmben, legyen szó állatkínzásról, gyógyászati kísérletekről, háziállatokról, állatkertbe zárt vadállatokról vagy a katonai felhasználásukról."

Trevorrow hozzátette, hogy "a folytatás sokkal komplexebb gondolatokat fog feszegetni, mint az első film". Állítása szerint a következő rész narratívája megpróbál tovább menni az előzőnél.

"A második rész egy egészen más film lesz, ami új ösvényeket fedez fel. Ezen oknál kifolyólag, egyértelmű volt, hogy Bayona-nak kell rendeznie, hogy az egyedi látásmódjával nőhessen és fejlődhessen a folytatás."

A Jurassic World 2 tovább kísérletezik az eddig megismert (fikciós) tudománnyal, ami olyan szervezetek, vállalatok vagy akár magánszemélyek kezébe kerülhet, mint eddig soha. Lesznek olyanok, akik önző céljaik érdekében teremtenek dinókat? Vajon létrehozhat egy génmanipulációval foglalkozó cég olyan barátságos dinoszauruszokat, amelyeket háziállatokként értékesíthetnek? Rengeteg különböző ötlettel játszadozhat a folytatás, a kérdés csupán az, hogy melyik utat választják végül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.