Hirdetés

Ezért nem lesz Mátrix 4

|

Joel Silver szerint a narratíva nem enged meg még egy folytatást a Mátrix trilógiának.

Hirdetés

Természetesen a klasszikusok mellett a modern klasszikusoknak számító 90-es és 2000-es évekbeli sikerfilmek is átmennek egy vizsgálaton, miszerint megéri-e újrázni vagy folytatni őket, hiszen Hollywoodban évről évre egyre kevesebb az önálló gondolat. A Mátrix-trilógia kapcsán is ugyanígy felmerült a folytatás ötlete.

Hirdetés

A műfaj mérföldkövének számító 1999-s Mátrix is egyből arra sarkallta a Wachowski nővéreket (igen, már nők), hogy bővítsék trilógiává, ami 2003-ban meg is történt a Mátrix: Újratöltve és a Mátrix: Forradalmak részekkel. Bár minőségében elmaradtak az elsőtől, piaci szempontból csak a befejező rész számított bukásnak. Ennek ellenére azért kikérdezték Joel Silver producert, hogy terveznek-e negyedik részt is csinálni:

Még nem beszéltünk róla. Remélem, hogy lesz egy időszak, amikor megvalósulhat. Szigorúan három részes történetté volt megformálva, de meglátjuk, hogy hogyan tovább.

Habár Neo sztorija, mint ahogy azt a filmben is elmagyarázzák, gyakorlatilag végtelenített, a narratíva tényleg 3 részre volt megtervezve. Így nem valószínű a folytatás, legalábbis nem Neo karakterével. Az, hogy a Mátrix univerzumát lehetne-e film formájában úgy bővíteni, ahogy azt az Animátrix is tette, már más kérdés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.