Hirdetés

Ezért nem találkoztunk Landóval az új Star Wars filmekben?

|

Merre lehet Lando Calrissian?

Hirdetés

Vigyázat! Spoilerveszély!

Az ébredő Erőben sok szereplő visszatért az eredeti Star Wars trilógiából, egy fontos karakter azonban nemcsak, hogy kimaradt, de még említést sem tettek róla. Könnyen lehet, hogy ennek jó oka van, ugyanis a legfrissebb teória szerint Lando Calrissian indította el Ben Solót a sötét oldal felé.

Hirdetés

Legalábbis ez szerepelhet Kylo Ren háttértörténetében, amiről egy hamarosan érkező regény fog bővebben beszámolni. Különös és fura a feltételezés, de semmiképpen sem lehetetlen, hogy "Lando bácsi" volt olyan hatással a fiatal Benre, hogy az az Erő sötét oldalán kezdje el kutatni képességeinek határait.

Persze nem arról van szó, hogy Lando szándékosan csábította volna régi cimborájának fiát a rossz útra, hanem arról, hogy egy olyan ajándékkal lepte meg Bent, ami meghatározta egész hátralevő életét. A könyv egy közzétett részletében arról olvashatunk, ahogyan Lando, és hűséges asszisztense, Lobot beszélgetnek. Lobot emlékezteti főnökét, hogy még vennie kell valamit Han és Leia esküvőjére, de Landót jobban foglalkoztatja az, hogy a kis Bennek szerezzen be valami ajándékot. Ekkor hangzik el a következő Lando szájából:

"Rendben, rendben. Milyen ajándékot lehet adni egy gyereknek? Vehetnénk neki egy aranyos kis köpenyt és egy bajszot, hogy úgy nézzen ki, mint Lando bácsi?"

Nos, a spekuláció abból adódik, hogy talán az a köpeny, amit Ben az egyik szülinapjára kapott, mozdította el a fiút a sötét oldal felé. Persze rengeteg más behatás is szükséges volt ahhoz, hogy végül Kylo Renné váljon, de érdekes belegondolni, hogy egy ártatlan ajándék lehetett az első kavics, ami kőomláshoz vezetett.

A szituációt még tovább lehet gondolni. Talán Bennek először nem tetszett az ajándék, aztán Lando megpróbálta rábeszélni: "Tudod kinek volt ilyen köpenye? A nagyapádnak." Ezzel pedig kinyílhat Pandóra szelencéje. Ben elkezd kérdezősködni Vaderről, akiről Lando készségesen elmesél mindent. Hannak és Leiának természetesen nem tetszene a dolog és megpróbálnák távol tartani a túl sokat fecsegő "nagybácsit", de már túl késő, mert az ifjú Bent teljesen magával ragadták a nagyapjáról szóló mesék.

Ez a része viszont már tényleg csak találgatás. Az igazságra a február 21-én érkező könyvben fog fény derülni. Hogy az új Star Wars filmekben lesz-e még szerepe Landónak azt nem tudjuk. Annyi biztos, hogy Billy Dee Williams visszatéréséről nem érkezett semmilyen hivatalos nyilatkozat, viszont az általa játszott karakter fiatalabb változatával találkozhatunk majd a Han Solo előzményfilmben, ahol Donald Glover játssza a szerepet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.