Hirdetés

Ezt az egy épületet még Roland Emmerich sem meri elpusztítani a filmjeiben

|

A katasztrófafilmjeiről elhíresült rendező megosztotta, mely épületet kíméli meg még a Föld pusztulása során is.

Hirdetés

Roland Emmerich új filmje, a Moonfall már megtekinthető a mozikban, és a kritikánkat is elolvashatjátok róla. Akárhogy is sikerült az új fejezet Emmerich Földpusztítós filmográfiájában, a rendező tovább idősbítette a műfajon belüli hírnevét azzal, hogy ezúttal már magát a Holdat küldte bele a Földbe, totális pusztulást előidézve.

Hirdetés

Bár az 1996-os Függetlenség napjában szinte az egész bolygót letaroltatta az idegenekkel, amivel jóformán kiemelte magát, mint rendezőt, aki számára nem léteznek határok, Emmerich most mégis elárulta, hogy mi az az egyetlen épület, melynek romba dőlését semmiképp sem mutatná meg.

"Például, amikor a New York-i jelenetet csináltuk (a Moonfallban), azt mondtam, hogy hagyjátok békén a Freedom Towert. Tudjátok, mivel főként üvegből készült, ugyanúgy elsöpörte volna a lökéshullám, ám én azt mondtam, hogy ne nyúljanak hozzá."

Ez a Freedom Tower történetesen a One World Trade Center, mely a 2001 szeptember 11-i terrortámadások során összedőlt World Trade Center ikertornyok helyére épült. Ez az esemény mai napig egy érzékeny pont az amerikaiak számára, így érthető a rendező óvatossága, hogy nem feltétlenül szükséges mutatni mindennek az abszolút elpusztítását.

Emmerich egyébként arra is kitért, hogy mi az egyetlen szabály, amit betart a katasztrófafilmjeiben, hogy azok kevésbé üljék meg az emberek gyomrát.

"Tartsd távol magad az emberek megölésétől. Mert szerintem ez olyasmi, amit a nézők nem igazán szeretnek. Igen, a világ elpusztul, de nem kell ezt túlságosan bemutatni. Ezért is mutatom a pusztítást a városok szintjén, a lehető legtágabb perspektívából, mivel végig nézni, ahogy emberek meghalnak, az nem szórakoztató."

Ti mit gondoltok a rendező meglátásairól?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.