Hirdetés

Fahrenheit 451 - megvannak a főszereplők!

|

Michael B. Jordan és Michael Shannon kapta meg a főbb szerepeket az HBO Fahrenheit 451-feldolgozásában.

Hirdetés

Az HBO egész estés filmben dolgozza fel Ray Bradbury klasszikusát, a Fahrenheit 451 című regényt. A projekthez már a főszereplőket is megtalálták Michael B. Jordan (Creed: Apollo fia, Fantasztikus négyes) és Michael Shannon (Az acélember, Éjszakai ragadozók) személyében.

Hirdetés

A Fahrenheit 451 egy dísztópia: egy olyan jövőben játszódik, ahol betiltották az olvasást és minden könyvet elégetnek, és még a házakat is, ahol rejtegetik őket. Főhősünk Guy Montag - őt játssza majd Michael B. Jordan - aki tűzőrként dolgozik, vagyis a könyvek égetése az ő feladata. Montag egy évtizeden keresztül nagy örömmel és elhivatottsággal végzi munkáját, mígnem egy alkalommal kénytelen olyan kérdésekkel szembesülni, amelyek örökre megváltoztatják a világról alkotott képét… Michael Shannon egy Beatty nevű karaktert fog játszani, aki tűzőrkapitány, Montag felettese.

 

Bradbury regényéből a forgatókönyvet Ramin Bahrani (Mindenáron; Ég veled, Solo!) és Amir Naderi (Víz, szél, föld) írja, illetve utóbbi lesz a rendező is. A két női főszereplő, Mildred (Montag felesége) és Clarisse (a lány, aki elgondolkodtatja Montag-ot a könyvégetés mivoltáról) megformálóit még keresik. A Fahrenheit 451-ből egyébként 1966-ban maga François Truffaut forgatott filmadaptációt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.