Hirdetés

Egészen más volt a Fantasztikus Négyes első tervezete

|

Talán még jól is sült volna el az a 2015-ös reboot, ha az eredeti tervek alapján hozzák össze a film végleges változatát.

Hirdetés

A Fantasztikus Négyes érthető módon az egyike 2015 legrosszabb filmjeinek, de ha Jeremy Slater kezdeti forgatókönyvénél maradnak, nincs kizárva, hogy számtalan rajongót sikerült volna boldoggá tenni. Mielőtt Simon Kinberg producer és Josh Trank rendező átírták volna a szkriptet, a 20th Century Fox Slater-t szerződtette le, hogy álmodja meg és helyezze biztos alapokra a franchise-t - egy friss nyilatkozatából kiderült, miszerint a végleges változatban szinte semmi sem egyezett az ő kezdeti elképzeléseivel. 

Hirdetés

Jeremy Slater részletes információkat osztott meg egy Screen Crush-sal lezajlott beszélgetése során az általa megálmodott történetről. A sztori részletesen foglalkozott a Baxter Alapítvány belső működése mellett Reed Richards és Victor von Doom kapcsolatával. A csapat találkozott volna egyik híres képregényes ellenségével, Annihilus-szal (akinek megjelenése egy dühös, kibernetikus T-Rexre hajazott volna) a Negatív Zónában, ahol sugárzás hatására gazdagodnak képességeikkel. Victor ekkor még a háttérben ügyködik, de később megöli Annihilus-t és a kozmikus botját használva "egyfajta élő testpáncélt" hozott volna létre saját magának. Már ez is jobban hangzik, mint a film végleges sztorija, de a dolgok csak itt váltak igazán izgalmassá - innentől szó szerint olvashatjátok Slater nyilatkozatát:

Annihilus és a Negatív Zóna mellett Doktor Doom hadat üzent volna a civilizált világnak, a Mole Man elszabadított volna egy 60 láb magas genetikailag módosított szörnyeteget Manhattan belvárosában, rajtaütöttek volna a Baxter Alapítványon, majd egy Ryan közlegény megmentése stílusú fináléban hőseink egy sereg Doombot ellen harcoltak volna a háború sújtotta Latvériában, a stáblista utáni jelenetben pedig láttuk volna, ahogy Galactus és az Ezüst Utazó épp elpusztít egy egész bolygót. Voltak szörnyek, idegenek, a Fantasticar és egy cuki, gömbölyű H.E.R.B.I.E. robot, ami alapvetően egy BB-8 lett volna, két évvel azelőtt, hogy BB-8 valaha is létezett volna. És ha úgy gondoljátok, mindez jól hangzik... nos, igen is, meg nem is. A probléma az volt, hogy ez nagyon, NAGYON sokba fájt.

Azt el kell ismerni, hogy már csak ezek alapján is valóban nagyon költségesnek hangzik a dolog, de egy olyan stúdió számára, mint a FOX, nem lett volna világvége a komolyabb befektetés - persze az is lehet, hogy az előző két F4 pénzügyi "sikere" után ebben sem bíztak igazán. Utólag kár is ezen rágódni. Ti mit gondoltok? Szerintetek egy ilyesmi koncepcióval és egy kicsit több produkciós költséggel kaphattunk volna egy jó Fantasztikus Négyes mozit? 

Írta: Marvel Magyarország

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.