Hirdetés

Februártól forog a Budapest Noir

|

Hirdetés

Az elmúlt években volt pár érdekes filmes terv és ötlet a magyar filmgyártásban, elég ha csak a befuccsolt Toldira, vagy a kezdetben párhuzamosan futó Kincsem mozikra gondolunk, amelyből végül Herendi Gábor (Valami Amerika 1-2, Magyar Vándor) rendez 2 milliárd forintból nagyszabású mozit. A Budapest Noir viszont mégis a legizgalmasabb vállalkozásnak tűnik a jelenlegi magyar filmgyártásban és ehhez elég már a stábot is megnézni. A film Kondor Vilmos nagysikerű regénye alapján készül majd és ahogy a cím is mutatja egy bűnügyi történet lesz az 1930-as évek Budapestjén. A cselekmény 1936 őszén, egy igencsak vészterhes időszakban játszódik, amikor is Az Est bűnügyi újságírója, Gordon Zsigmond (Kolovratnik Krisztián) fülest kap egy meggyilkolt zsidó lány holttestéről. Az ügyben nyomozó rendőrparancsnokot, Gellért Vladimirt a mostanság az Aranyéletben brillírozó Anger Zsolt kelti életre. Kondor menyasszonyát, Krisztinát pedig Tenki Réka személyesíti meg. Minőségi történelmi film már nem is lehet teljes Kulka János nélkül, aki egy befolyásos kiskirályt alakít, feleségét pedig Kováts Adél játssza majd. Továbbá ott lesz még a madám, azaz Vörös Margó, Dobó Kata tolmácsolásában.

Budapest Noir 02
A háttérstáb se lesz semmi, és ezt már az egész Centrál Kávéházban tartott sajtótájékoztató aláhúzta, ahova a főszereplők korabeli ruhákban, oldtimer autókban érkeztek, miközben a háttérben jazz zene szólt. Az operatőri munkáért Ragályi Elemér felel majd, akinek elmondása szerint hatalmas kihívás lesz megjeleníteni az 1936-os Budapestet, hiszen a mai kor embere lényegében tégláról téglára ellenőrizni tudja majd a hitelességet és ebben további nagy szerepe lesz a "kis Verebes", azaz Pater Sparrow díszleteinek. A rendezést pedig az a Gárdos Éva vállalta magára, aki annak idején az önéletrajzi ihletésű Amerikai rapszódiában a még hamvas Scarlett Johanssont dirigálta Budapest utcáin (a film pedig egészen remek, érdemes megnézni). A rendezőnő volt az egész stábból a legizgatottabb és elárulta, hogy a regény írója, Kondor Vilmos ugyan nem működött közre a forgatókönyv írásában, de rengeteg segédanyaggal látta el őket. A Magyar Nemzeti Filmalap 950 millió forintos költségvetést állapított meg a filmnek, a forgatás pedig most februárban kezdődik és jövőre kerülhet mozikba a film. A marketingeseket dicséri még, hogy sorsolás útján három újságíró is részt vehet statisztaként a forgatáson. Jelen sorok írója legnagyobb sajnálatára nincs közöttük, de az némileg kárpótolta, hogy a moderátorként közreműködő, most is szuperlaza Szabó Simon (Moszkva Tér, Megdönteni Hajnal Timeát) a reggeli közepette hogy froclizta, amin a pár méterrel odébb álló Kulka is jót derült. Azért az ember azt se mondhatja el mindennap magáról, hogy az ország egyik legjobb színészét nevetteti meg, ahogy azt sem, hogy nem mindennap készül magyar bűnügyi film kis hazánkban. A Budapest Noir alakulásáról természetesen a későbbiekben is igyekszünk rendszeresen beszámolni.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.