Hirdetés

A Marvel producere mesélt a Fekete Párduc folytatásáról

|

Valamint az ideális főszereplő megtalálásáról.

Hirdetés

A folytatásnak egyelőre lényegi akadálya nincsen, hiszen a Fekete Párduc óriási sikernek néz ki hazájában, nem csak kritikailag - álljon bármi is a szabotőrök szándékában - hanem anyagilag is. Az előrejelzések szerint 200 milliós nyitány elé néz, ami óriási és ezzel gyakorlatilag már vissza is termelte a gyártási költségeit. No nem mintha eddig kétséges lett volna, de ezek után már garantált is a folytatás.

Hirdetés

Nyilván a mikor és a hogyan a kérdéses, hiszen a Bosszúállók: Végtelen Háború és a jövő évre érkező, egyelőre alcím nélküli negyedik rész alaposan átrendezi a sakktáblát, de az már eddig is egyértelműnek látszódott, hogy a negyedik fázis már az olyan karakterekre fog koncentrálni, mint Doctor Strange, Pókember, Captain Marvel vagy éppen T'Challa, azaz a Fekete Párduc. Hogy a korábbi hősök közül ki éli túl, és ki nem, az egyelőre a jövő zenéje. Kevin Feige, az idén 10 éves Marvel Studios elnök-vezérigazgatójával beszélgetett többek között erről is a Variety.

Mindig azt valljuk, hogy egyszerre csak egy filmen dolgozunk. Ha van egy jó ötleted, akkor annak csinálj helyet, mert ha ezt elmulasztod, lehet, hogy később már nem lesz rá ismét lehetőséges. Ezzel azt akarom mondani, hogy a Fekete Párduc több mint fél évszázada a képregények részét képezi, szóval megszámlálhatatlanul sok történet áll még a rendelkezésünkre.

Feige azt sem titkolta, hogy nagyon szeretné, ha Ryan Coogler visszatérne a folytatásra, de amennyiben ez így is lesz, előtte még biztosan elkészíti a Wrong Answer című darabot, természetesen a Párducban a Koncolót alakító Michael B. Jordan főszereplésével. Feige emellett arról is beszélt, hogy T'Challa karaktere miként került képbe a Marvel Filmes Univerzumán belül. Arra a kérdésre azonban, hogy mi történt a korábbi Penge, Wesley Snipes sokáig tervezgetett Fekete Párduc filmjével azt válaszolta:

Őszintén nem tudom. Ez a Marvel Studios 10. évfordulója, ami a Vasemberrel vette kezdetét. 2008-tól fogva erről beszélek. Az első öt év a Bosszúállók felépítéséről szólt. Ahogy pedig a közönség folyamatosan eljött ezekre a filmekre és egyre többet beszélgettünk ezekről a történetekről, mígnem az Amerika Kapitány: Polgárháború fejlesztésében eljutottunk erre a pontra. Megadatott a lehetőség, hogy bevezessünk egy olyan karaktert, aki sem Vasemberhez, sem pedig Amerika Kapitányhoz nem kötődik, és egyértelműen Fekete Párduc volt az, aki a saját jogán, ügynöksége, országa, kultúrája révén szóba jöhetett, aki egyszer csak a Bosszúállók világában találta magát. Ez volt az a szikra, amely révén a Párducot beemeltük ebbe a világba és kiválasztottuk Chadwick Bosemant és nem sokkal ezt követően Ryan Cooglert. Őszintén hálás vagyok érte, hogy ez a film nem 1992-ben készült, mivel akkor, mivel akkor Ryan Coogler nem hozhatta volna létre. 

Nem csoda, hiszen akkor Coogler mindössze 6 éves volt, aki így is szemtelenül fiatalon vezényelte le ezt a durván 200 milliós büdzséjű mozit. Boseman kiválasztása is egyik pillanatról a másikra történt Feige elmondása szerint. 

Amikor a történetről beszélgettünk Chadwick-et hoztuk fel. Láttuk Jackie Robinsonként [a 42 című baseball os filmben Harrison Ford oldalán - a szerk.] és akkoriban jött ki a Get On Up. Rettentően lenyűgözött minket, hogy mennyire különböző módon kelti életre James Brownt és Jackie Robinsont és hogy gyakorlatilag bármire képes. Azt hiszem mindössze 24 óra alatt zajlott le, míg a kreatív megbeszélésen felmerült a neve, beszéltem az ügynökével, majd beszéltem vele telefonon és felajánlottam neki a Fekete Párduc szerepét, amit el is fogadott.

Ami egy feltörekvő színésznek kétségtelenül hatalmas lehetőség volt, hiszen ezzel egyből megugrott az ázsiója. Igaz, egyelőre Bosemant a hazai közönség még nem sok mindenben láthatta (a fent említett filmekben sem), de a Polgárháború és a Fekete Párduc között ott volt a megtörtént esetet feldolgozó és korrekt kritikákat kapó, szintén a fekete közösséget a középpontba állító Marshall Josh Gad és Dan Stevens oldalán. Viszont ekkora siker után talán gyakrabban találkozhatunk a nevével, és nem csak "cicanaciban". 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.