Hirdetés

A Fekete Párduc lesz a Marvel James Bondja

|

Legalábbis a rendező szerint.

Hirdetés

A Marvelre ugyan rendre rá lehet sütni (joggal), hogy biztonsági játékot játszik, de ez elsősorban a narratívára jellemző, műfajilag a kezdetektől fogva rettentő kísérletező, elvégre egy fegyvergyárosra épül az egész MCU. A rendező szerint pedig a Fekete Párduc képében a szériának meglesz a saját maga által bejáratott James Bondja is.

Hirdetés

Vagyis Ryan Coogler (Creed - Apollo fia) az uralkodó karakterét nem a királydrámák felől közelíti meg, ahogyan tette azt Kenneth Branagh az első Thor filmben. A rendező eképpen nyilatkozott hőséről a Total Filmnek.

Amikor először kezdtem el beszélgetni a Marvellel a karakterről, az egyik dolog, amit felvetettek, hogy a Párduc lehetne az ő saját James Bondjuk, amit rendkívül érdekesnek és izgalmasnak találtam. Ez egy rendkívüli módja annak, ahogy T'Challa-t láthatjuk. Rengeteg Bond-film van, amit rettentő mód szeretek és megadatott számomra a lehetőség, hogy másfajtákat is láthassak.

Ha kicsit ferdítve is, de James Bond annyira jó, mint amennyire az őt körülvevő csapat (erra azért a Casino Royale és A Quantum csendje rácáfol), elsősorban Q, mint a 007-es ellátó tisztje. Ezt a szerepet jelen esetben T'Challa húga, Shuri tölti be. A karaktert megformáló Letitia Wright így vélekedett az összehasonlításról:

Végülis, miért is ne? Ő T'Challa Q-ja. A rendelkezésére áll a szükséges technológia. Ahogy segít neki, az szerintem nagyon menő.

Annyiban megáll a James Bondos hasonlat, hogy T'Challa is könnyedén bejárja az egész világot, királyi vérként a luxus körülveszi és Bondhoz hasonlóan nagyjából mindenki tudja róla, hogy kicsoda. Ugyanakkor a karakterek amplitúdói teljesen mások, és hiába tartják mindketten szem előtt saját hazájuk érdekeit, Bond megengedheti magának azt a luxust, hogy a saját feje után megy, amiért viszont később számolnia kell a feletteseinek, T'Challa-ra ez viszont nem igaz.

Kíváncsiak vagyunk, hogy az említett hasonlat mennyire lesz jelen a kész filmben, amire már nem kell sokat várni, hiszen a bemutató már itt dorombol a nyakunkon: február 16.-ától mi is megbizonyosodhatunk róla, hogy a készítők igazat szóltak-e.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.