Hirdetés

Félidőben a GINOP egyik fontos programja

|

Az idei esztendő egyik kiemelt Széchenyi 2020-as pályázati feladata, hogy a digitális világból eddig kizártak számára megteremtse a belépés lehetőségét.

Hirdetés

A Magyarország fejlődéséhez hozzájáruló források közül a legfontosabbak a Széchenyi 2020 tervben rendelkezésre álló keretek. Magyarország kormánya GINOP-3.3.3-17 számmal és az "Online kormányzati, közigazgatási és e-egészségügyi szolgáltatások terjedésének és a digitális jólét megteremtésének elősegítése országos, illetve helyi civil és szakmai szervezetek támogatásával" címmel hirdetett meg egy pályázatot. A kormány célja, hogy e pályázat megvalósításával elősegítse a társadalom digitális felzárkózását.

Hirdetés

A pályázat egyik megvalósítója a Tradíció és Jövő Alapítvány, amelynek kuratóriumi elnökét, Juhász Attilát arra kértük, hogy mondja el, miért tartja fontosnak a GINOP e pályázatát.

Az elnök válaszát azzal kezdte, hogy ismertette: Magyarország 12 000 milliárd forintnyi forrást költhet el az Európai Unió és a hazai költségvetés támogatásával 2014 és 2020 között. E fejlesztési ciklusban egy magyar állampolgárra 50 ezer Ft-tal több fejlesztési forrás jut, mint a korábbi Új Széchenyi Terv fejlesztési ciklusában. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program, amelyet röviden GINOP-nak hívnak, a 10 fejezet egyike, amelyekből a Széchenyi 2020 áll. "A GINOP egyik pályázata az, amelynek keretében a projektünket végrehajtjuk" - mondta az elnök.

A digitális alapismeretek elsajátítása mellett az is cél, hogy terjedjen a minőségi internethasználat, azaz a digitális eszközök és szolgáltatások használata, a pályázat megvalósítói népszerűsítsék, ösztönözzék e használatot, különösen a kistelepüléseken és a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok körében.

Végül az elnök hozzátette, hogy Tradíció és Jövő Alapítvány "Az internethasználat népszerűsítése 6 db 2000 fő alatti településen" címmel beadott pályázatát valósítja meg az idén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.