Hirdetés

Felmondott az HBO programigazgatója

|

Harminchárom éves pályafutás után felmondott Michael Lombardo, az HBO programigazgatója. Ez egy igazán nagy dolog a csatorna számára, viszont egyáltalán nem mondanánk, hogy egy meglepő esemény volt.

Hirdetés

Michael Lombardo 3 évtizedet töltött az HBO háza tájékán, ebből a legutóbbi 9 évet programigazgatóként, a legfőbb kreatív döntések meghozásáért felelt. Ez alatt az idő alatt olyan sorozatok elkészítésére bólintott rá, amelyek nagyban meghatározóak voltak a csatorna mai presztízsét tekintve. Lombardo jóvoltából készülhetett el James Gandolfini legendás sorozata a Maffiózók, de említhetnénk még a Sírhant műveket vagy a Szex és New Yorkot is. Pénteki felmondása után kétség kívül nagy űrt hagy maga után a csatorna vezetőségében, viszont a tavalyi évet elnézve egyáltalán nem egy sokkoló döntés volt.

Hirdetés

Rájár a rúd az HBO-ra

Igencsak keserédes szájjal búcsúztatták a tavalyi évet a csatorna illetékesei, ugyanis jó néhány félrecsúszott dologba futott bele a Lombardo vezetésével működő kreatív részleg és számos ígéretes sorozat terve omlott össze vagy került parkolópályára. Az egyik ilyen nagyobb bukásra a David Fincherrel való perpatvar után került sor, mikor a rendező faképnél hagyta a Video Sinchronicity-t és az Utópiát is, amiért nem akarták megadni a Rooney Mara szerződtetéséért kellő összeget, ami Mara népszerűségét tekintve egészen magas lehetett, mégis ezzel végeredményben sokkal nagyobbat vesztettek. Úgy látszik nem tanulnak egymás hibáiból, azok, akik Fincherrel kerülnek kapcsolatba, ugyanis a rendező közismert erről a magatartásáról.

De a Casey Affleck főszereplésével készülő Lewis és Clark című minisorozat sem járt a legjobban, hiszen a költséges forgatás és a kreatív nézeteltérések miatt a rendező és az operatőr távozásának hatására nem maradt mást mint a tisztalappal kezdés. Ha ez még mindig nem lett volna elég, akkor ott volt még a Nic Pizzolato által megálmodott True Detective második évada is, ami nagyjából mindent elrontott, ami az első évadban olyan nagyszerűen működött és ezzel a sorozat harmadik évada felé is csak nagy szkepticizmussal tekint majd mindenki, főleg az illetékesek. Egy ilyen év után kicsit sem meglepő Lombardo döntése.

Annyira azért mégsem sötét a jövő

Habár a Trónok harca napjaink legsikeresebb sorozata, egyszer minden jónak véget kell érnie. Igaz, erre még legalább két évig nem számíthatunk, de két év újabb sorozatok fejlesztésére elég szűkös idő és jelenleg a nem túl átütő sikert arató Bakelit nem éppen felelne meg a pozíció átvételére, sem pedig a szintén forgatókönyv problémákra hivatkozva megállított Westworld. De ha végül Jonathan Nolannek sikerül talpra állítania sorozatot meglehet benne a potenciál, már csak ha a színészgárdát tekintjük is. Mellesleg még mindig ott van a csatorna valódi ütőkártyája David Simon, aki Lombardo munkásságához hasonlóan rengeteget növelt a népszerűségen, olyan sorozataival, mint a Drót, a Maffiózók vagy a tavalyi Arany Glóbuszon díjjal jutalmazott Mutassatok egy hőst is.

David Simon az HBO egyik ütőkártyája
David Simon az HBO egyik ütőkártyája

Simon jelenleg a háttérben csendesen dolgozgat legújabb sorozatán, amely egyenesen a 70-es évek pornóiparának kellős közepébe kalauzol majd el bennünket. A főszerepben pedig James Francot láthatjuk majd, méghozzá duplán is, mivel egy ikerpárt fog alakítani. Emellett érkezik még a Sharp Objects is, Amy Adams-szel, tehát annyira nem reménytelen a helyzet. Egyébként a programigazgató lemondása nem feltétlen egy végleges szakadást eredményez, ugyanis megpróbálnak kialakítani egy szerződést, hogy Lombardo továbbra is részt vehessen az új sorozatok fejlesztésében, de már inkább csak támogató szerepben. Másrészt pedig a nagy sorozatok mellett továbbra is készülgetnek kisebb, érdekes minisorozatok, ilyen például a nemsokára debütáló All the Way is.

Egyelőre még semmi hír arról, hogy a megüresedett pozíciót ki tölthetné be, de az egyszer biztos, hogy nem lesz könnyű dolga, ha már a jelenlegi helyzetet nézzük és amellett sem mehetünk el, hogy mennyire nehéz lesz felérnie az előde munkásságához.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.