Hirdetés

Film és vetélkedő is készül a Rubik-kocka alapján

|

Még mielőtt azonnal temetnétek a filmes projektet, ez nem olyan lesz, mint az Adam Sandler-féle Pixel mozi.

Hirdetés

Rubik Ernő még 1974-ben találta fel a nevét viselő Rubik-kockát, azt a logikai puzzle játékot, aminek jogait tavaly ősszel nem kevesebb, mint 50 millió amerikai dollárért adták el. Világszerte 450 millió darab kelt el ebből a játékból, sőt pár éve még amatőr és profi világbajnokságokat is elkezdtek szervezni Bostonban. Ashok Amritraj, egy indiai producer, a Hyde Park Entertainment produkciós cég vezetője pedig még egy életrajzi filmet és egy külön kis vetélkedőt is szeretne készíteni Rubik Ernő és a bűvös kocka alapján.

 

Hirdetés

A Deadline hozta le hírként, hogy Amritraj (aki egyébként a Testvérbosszú, a Get Carter vagy éppen a 99 otthon főbb producere) összeállt az Endeavor Content és a Glassman Media cégekkel, hogy együttesen hozhassák tető alá ezeket a produkciókat. A különálló film Ernő életét és útját fogja bemutatni a kezdetektől egészen a bűvös kocka feltalálásáig - és annak világhódító útjáig persze -, míg a vetélkedő egy teljesen hétköznapi, tévés-családi showműsor lesz. Amritraj elmondása szerint ők ezekkel szeretnének köszönetet mondani a magyar feltalálónak.

Szerintetek melyik színésznek kellene alakítania Rubik Ernőt?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.