Hirdetés

Film készül Philip K. Dick életéről

|

Intelligens fénysugár, nem is létező Stanislaw Lem és egy betörés, amire nincs bizonyíték: az Only Apparently Real felettébb érdekesnek ígérkezik.

Hirdetés

A drogfüggősége mellett üldözési mániától, hallucinációktól és más, súlyos lelki-mentális betegségektől is szenvedő Philip K. Dick élete bővelkedett elképesztő részletekben. Szentül hitte, hogy egyszerre két, párhuzamos idősíkban létezik, és az első században egy "Thomas"-nak nevezett, hite miatt üldözött keresztény volt. Emellett azt a nézetét sem rejtette véka alá, hogy Stanislaw Lem nem egy személy, hanem egy, a kommunista párt által verbuvált alkotóközösség kollektív álneve. Így az, hogy Illés próféta lelke megszállta, vagy, hogy a kormányzat tagjai éjjel-nappal megfigyelik, még a viszonylag könnyen emészthető képzelgései közé tartozott.

Hirdetés

Ennek tükrében kész csoda, hogy nem sűrűn foglalkoztak a mindössze ötvenhárom évesen, agyvérzés következtében elhunyt író hányattatásaival. Ez azonban gyaníthatóan változni fog, mivel Jon Shestack producer (Az elnök különgépe) összeállt Michael Richterrel, és a duó szeretné adaptálni Paul Williams művét, az Only Apparently Real-t.

A könyv Dick kurta pályájának egy igen jellemző eseményét dolgozza fel: a sci-fi egyik apostola meggyőződéssel vallotta, hogy a hetvenes években betörtek hozzá, és ellopták a kéziratait. Azonban erre vajmi kevés bizonyíték van. Ráadásul, mivel a férfi azt is komolyan gondolta, hogy egy titokzatos nő által házhoz szállított amulettből egy intelligens, egyebek mellett gyermeke betegségét is megállapító, rózsaszín fénysugárral társalog, szavahihetősége megkérdőjelezhető.

Tekintve, hogy a projekt még igen korai fázisban jár, a premier tervezett dátuma nem ismert.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.