Hirdetés

Filmek készülhetnek a Nintendo játékokból

|

Hirdetés

Ez nem lenne forradalmian új eset a filmtörténelemben, hiszen először és egyben utoljára 1993-ban próbálkoztak meg Nintendo filmadaptációval, méghozzá a Super Mario Bros. próbált helytállni a vásznon Bob Hoskins főszereplésével, de ennek nem volt szép végeredménye, hiszen egyszerre volt kritikai és piaci bukás. Shigeru Miyamoto, a legendás videojátékkészítő viszont úgy nyilatkozott nemrégiben, hogy a japán játékgyár egy új irányban gondolkozik, aminek része lesz a filmipar is. Állítása szerint a Nintendo cég régebben sok felajánlást kapott a filmadaptációkkal kapcsolatban, de ennek mindaddig vonakodtak eleget tenni, míg ilyen éles különbség volt a videojátékok és a mozi között.

Az emberek elvárják tőlünk, hogy fogjuk a játékokat és filmre visszük őket, csak azért, mert a két médium hasonlónak tűnik...de én mindig úgy éreztem, hogy a videojáték egy interaktív médium, a mozi meg passzív, így a kettő nagyon is különbözik.
De mind a technika, mind a közönségigények változtak az évek folyamán, így a Nintendo most már sokkal nyitottabb a filmötletekkel kapcsolatban. Még abba is belement, hogy karakterei cameozzanak a Rontó Ralphban, és a Pixelben. Innentől kezdve az út nyitva áll, hogy kiterjeszkedjen a mozi világában. Szeretnénk Super Mario-ra és társaira ropogtatni a popcornt a jövőben?
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.