Hirdetés

Filmtrilógia lehet az új Harry Potter-színdarabból? (Frissítve)

|

A Warner máris azon gondolkodik, hogy miként adaptálja nagyvászonra Rowling színdarabját.

Hirdetés

FRISSÍTÉS: A stúdió szóvivője egy rövid nyilatkozatban reagált a pletykára: 

A Harry Potter és az elátkozott gyermek egy színdarab és nem tervezünk filmet készíteni belőle. 

Korábban írtuk: Legutóbb 2011-ben látogathattunk el a Rowling által kreált varázslatos világba, ahol Harry Potter és társai kalandjain izgulhattunk. Szerettük, hát hogyne szerettük volna. Tudja ezt a Warner Bros. is, akik egy igazi fejőtehenet találtak rá Rowling regényfolyamában és amely fejőtehenet addig fogják fejni, amíg el nem apad és ez így van jól, hisz a Harry Potter-filmeken és könyveken kívül vannak sokkal rosszabb dolgok a világon, sőt: a Harry Potter-filmek és könyvek akárhogy is nézzük, meglehetősen jók. Élvezetesek, izgalmasak. Tele tanulsággal és varázslattal. És jól tesszük, ha még nem untunk rá erre a világra, mert minden esély megvan arra, hogy a jövőben még több mozgóképes utazást tegyünk arrafelé.

Hirdetés

Nem elég ugyanis, hogy már idén érkezik a David Yates által rendezett Legendás állatok és megfigyelésük című mozi (Rowling saját maga írta meg a forgatókönyvet az azonos című könyve nyomán), de egyes híresztelések szerint (szóval semmi megerősítés, semmi bizonyosság) a Warner máris lecsapott a Harry Potter és az elátkozott gyermek megfilmesítési jogaira, amely színdarab a középkorúságba lépett sebhelyes mágus és annak gyermekének útját követi nyomon. A Warner állítólag az 5 órás darabból rögtön egy trilógiát tervezne, ami a mostani filmes trendeket figyelembe véve egyáltalán nem tűnik tűnik meglepőnek. Már, ha igaz a hír. És miért ne lenne az? Igaz ugyan, hogy a Legendás állatokkal ellesznek egy darabig (a folytatás 2018-ra van beígérve, a harmadik rész pedig 2020-ra), de meglátásom szerint semmi nem áll útjába annak, hogy egyszerre két vasat is tartsanak a tűzben. A stúdió állítólag abban gondolkodik, hogy Daniel Radcliffe-et szerződtesse le újra Potter szerepére, ami adja magát, de tekintve, hogy a színdarab-beli karakter 40 körül jár és Radcliffe fiatalabb lesz, nos...Adva van egy kis probléma. Amit természetesen nem lehetetlenség megoldani és különben is, a filmben átírhatják a kort minden gond nélkül. 

Ti mit gondoltok? Szívesen néznétek még több filmet ebből az univerzumból? Szívesen látnátok viszont Radcliffe-et a szerepben? Függetlenítve attól, hogy igaz-e a hír, avagy sem. (Apropó, a színdarab szövegkönyvét hazánkban is kiadják, leghamarabb október 25-én tarthatja kezében a kedves olvasó/rajongó.)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.