Hirdetés

Könyvsorozatként folytatódik a Firefly

|

Végre folytatást kap a Firefly, csupán egy egészen más médiumban.

Hirdetés

Rengetegen várják még mindig azt, hogy folytatódjon Joss Whedon ikonikus sorozata, a Firefly. Noha ennek bekövetkezésére továbbra sincs reális esély, a rajongók most mégis örülhetnek egy kicsit, mert könyv formájában bővül a történet. A tervek szerint három regény fog megjelenni, amelyek a Firefly kánon részei lesznek, olyannyira, hogy maga Joss Whedon is részt vesz az elkészítésükben tanácsadóként.

Hirdetés

Az első kötet már idén ősszel megérkezik, Firefly: Big Damn Hero címmel, amelyet 2019-ben követnek a folytatások. Igazi ínyencség lesz ez azok számára, akik már ki vannak éhezve a Fireflyos tartalmakra. Cat Camacho szerkesztő a következőket mondta a készülő könyvekről:

"Örömmel tölt el, hogy új és hivatalos történeteket készíthetek egy olyan sorozat rajongótáborának, aminek a népszerűsége egyre csak nőtt az évek során, és soha nem látott módon talált magának pártfogókat. A Firefly egy igazán egyedi cím, éppen ezért a Titan Books különösen izgatott, hogy részese lehet az örökségének."

A Firefly 2002 és 2003 között futott a Fox-on. A Nathan Fillion, Gina Torres és Alan Tudyk neveivel fémjelzett sorozat mindössze egyetlen évadot, és egy 2005-ös mozifilmet élt meg, de ez éppen elég volt ahhoz, hogy rezonáljon a sci-fi rajongóival és örökre a popkultúra részévé váljon. Hogy ugyanez elmondható lesz-e a könyvekről azt az idő eldönti. Elöljáróban ezt lehet tudni a regényekről:

"Firefly: Big Damn Hero, Nancy Holder (2018. október)
Malcolm Reynolds kapitány veszélyes helyzetben találja magát, miután egy csapatnyi elkeseredett barnakabátos veterán elrabolja őt.

Firefly: The Magnificent Nine, James Lovegrove (2019. március)
Jayne különös hívást kap az exétől, Temperance McCloud-tól, ami veszélyes úton indítja el a Serenity legénységét egy sivatagos holdon.

Firefly: Generations, Tim Lebbon (2019. október)
A legendás Bárka hajók egyikének felfedezése, amelyek az embereket szállították a Földről a 'Verse-re értékes zsákmánnyal kecsegtet. De milyen áron? River Tam úgy gondolja talán tudja a választ..."

A Firefly jogai jelenleg a Foxnál vannak, de nem nagyon kívánnak semmit sem csinálni velük filmes és sorozatos fronton. Most azonban, hogy a Disney felvásárolni készül a stúdiót megeshet, hogy ők lesznek azok, akik feltámasztják a szériát. Amíg ez még mindig a jövő zenéje, az már biztos, hogy hamarosan némi olvasnivalóval gazdagodunk. Remélhetőleg jófajtával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.