Hirdetés

Fontos szabályok fognak változni az Akadémiánál

|

Hirdetés

Miután megkaptuk az idei Oscar jelöltek listáját sokan felháborodtak, de az Akadémia elnöke, Cheryl Boone Isaacs, azonnal válaszolt, amiben a változást sürgette és igéretet tett a diverzításra a tagok körében. A résztvevők pedig meg is szavazták ezeket a változtatásokat, a vezetőség célja, hogy 2020-ra teljesen átszervezzék az Akadémiát. Isaacs így nyilatkozott a szavazás után:

Az Akadémia vezetni fog, és nem arra várni, hogy a filmipar felzárkózzon. Az új szabályok, amik a tagokra és a jelölés folyamatára fognak vonatkozni, azonnali hatást fognak kiváltani és elkezdődik egy művelet, ami radikálisan meg fogja változtatni az Akadémia egész felépítését.
Mostantól, minden tag szavazati joga 10 évig lesz érvényes, és ha aktívan dolgozott (filmezett), akkor ez meghosszabbításra kerül. Ezenkívül, akik 30 éve folyamatosan szavazhattak, vagy voltak jelölve, illetve nyertek is Oscart, azok mostantól életük végéig szavazati jogot kapnak. Ez azért fontos, mert korábban csak akkor jelölhettek bárkit is, ha aktívan dolgoztak és ez sokakra nem volt jellemző, mert többnyire nyugdíjas filmkészítőkről van szó. Azokat, akik nem dolgoznak egy külön státuszba sorolják, ami azt jelenti, hogy nem kell fizetniük a tagsági díjat, de az azzal járó összes kiváltságot és a szavazati jogukat is megtarthatják.
461565862-co-host-academy-president-cheryl-boone-smiles-during.jpg.CROP.promo-mediumlarge
Emellett a korábbi meghívásos rendszert kibővítik. A jelenlegi tagok szponzorálni fogják az újakat és egy globális program keretében igyekszenek megtalálni a tehetséges és sokkal színesebb fiatalokat, akik így nagyobb diverzitást visznek az Akadémia falai közé. Az azonnali lépések egyike, hogy hárommal kibővítik a governorokat, akiket egy három éves időszakra nevez ki az elnök és a vezetőség fogja jóváhagyni. Ezzel egy időben, új tagok fognak bekerülni a vezetőségbe és egyéb fontosabb pozíciókba (de ők nem a governorok közül fognak kikerülni) ezzel is elősegítve a minél gyorsabb változást.
88thoscars_key_statuette-560x821
Az Akadémia szerkezeti felépítése egy külön cikket érdemelne és a szabályzati rendszerük valószínűleg hosszabb, mint a magyar alkotmány, de a fenti változtatások tényleg fontosak, akármennyire kicsinek is tűnnek így elsőre. Természetesen ez az átszervezés az idei nyertest már nem fogja befolyásolni, csak jövőre fog kiderülni. Ennek örömére itt vannak az előzetesek az idei gálához, aminek Chris Rock lesz a házigazdája: https://www.youtube.com/watch?v=8bL2Hqex-7M https://www.youtube.com/watch?v=Sc1LojoEfo0  
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.