Hirdetés

Forest Whitaker kapja a Nemzetközi Békedíjat

|

A színész humanitárius szolgálatai miatt részesül az elismerésben.

Hirdetés

A Variety értesülései szerint Forest Whitaker kapja 2022 januárjában a Nemzetközi Békedíjat, ami azoknak jár, akik előszeretettel végeznek különböző humanitárius szolgálatokat. Az utolsó skót királyban, A komornyikban, a Zsivány Egyesben, A szakaszban vagy épp a Fekete Párducban is feltűnt Oscar-díjas színész régóta jótékonykodik, így nem meglepő, hogy rá esett a PeaceTech Lab választása. 

Hirdetés

Whitaker amellett, hogy az UNESCO békekövete, saját szervezetével, a Whitaker Peace & Development Initiative-vel is komoly szerepet vállal különböző oktatási és gazdasági felzárkóztatásokban, javarészt háború sújtotta területeken. A színész így nyilatkozott a Varietynek: 

Látom a változást a legreménytelenebb helyeken is. Számos közösség lépett a gyógyulás és a formálódás útjára, és meggyőződésem, hogy a változásra a legnehezebb időkben és az akadályok ellenére is van lehetőség. Optimista vagyok a jövőre nézve, és továbbra is a megbékélés és az oktatás jobbá tételének hírnöke leszek.  

A Békedíj további kitüntetettjeit az elkövetkezendő hetekben hozzák nyilvánosságra. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.